Nytt ärligt banksystem: Schweiz först med folkomröstning 10 juni 2018. Folket skall ha makten över pengarna

Tuesday, 15 May 2018 19:44

 

Den 10 juni 2018 blir det folkomröstning i Schweiz om att införa ett ärligt banksystem och skippa dagens olagliga pyramidspel som bankerna har tillskansat sig i smyg. Folkrörelsen bakom folkomröstningen kallas för Vollgeld-Initiative. Översatt: Fullpengar- initiativ, med det menas 100 % kapitaltäckningskrav, att alla pengar som privatbankerna hanterar måste ha skapats av centralbanken, Schweizerische Nationalbank, och ingen annan.

En av initiativtagarna är schweizaren Ewald Kornmann, som umgås privat med WTV:s Henning Witte, tillika grundaren av Den Vita Skolan i Nationalekonomi och språkrör för det svenska bankreformpartiet Populisterna. Ewald har flera gånger bekräftat för Henning att dennes bok 2010/11 har öppnat Ewalds ögon vilket kriminellt banksystem vi har. Hennings tankar har mest burit frukter i Schweiz. ( boken kan laddas ner gratis på svenska , då alla svenska förlag var för fega)

Idag fick WTV en exklusiv intervju med Ewald Kornmann som återges här i korta drag. Ewald hittade andra eldsjälar 2014 och de reste genom hela Schweiz för att samla minst 100 000 namnunderskrifter för att få igång en folkomröstning om att införa ett hederligt banksystem i Schweiz, som förbjuder privatbankerna att sjäv göra digitala pengar ur tomma intet. Vollgeld-Initiative vill förstatliga även de digitala pengarna, precis som kontanterna. Folks pengar på banken skall sättas in på ett klientmedelskonto från banken, skall alltså inte ingå i bankens balansräkning och äganderätt, som idag. Om en bank då går i konkurs, sitter kundernas pengar säkra på klientmedelskontona. Då behövs det inga statliga insättningsgarantier längre.

Vollgeld-anhängarna vill även tvinga privatbankerna att låna från centralbanken alla pengar de har fuskat med, fiat-pengarna de skapade ur tomma intet. Genom att privatbankerna då dessutom måste betala ränta på sina synder återförs pengar som har lurats ifrån folket tillbaka till folket.

2015 fick Ewald och hans kamrater ihop 135 000 röster från schweiziska medborgare. Vilken framgång! I Sverige hade de bara fått 10 röster. Men eftersom Schweiz lever gott på bankernas pyramidspel så drogs folkomröstningen ut på tiden, max tiden, och den löper nu ut den 10 juni 2018. Då skall schweizarna gå till valurnorna.

I liknade folkomröstningar kom dock inte fler än 50 % av de röstberättigade fem miljoner i Schweiz. Om ca. 2,5 miljoner röstar så behövs 1,3 miljoner för majoritet. Dessutom behövs en majoritet i antalet Kantoner (delstater), alltså en dubbel majoritet. Prognoserna är goda men det räknas trots allt med nederlag, bara ca. 30 till 40 %.

Huvudproblemet är att folk inte förstår dagens banksystem, att det är privatbankerna som gör den största delen av pengarna, nämligen de digitala. I Schweiz är det enbart ca. 10% kontanter kvar. På dem har centralbanken, Nationalbank, monopol sedan länge. Folk blandar ihop kontanter med digitala pengar och tror att de har samma öde.

Naturligtvis skjuter det schweiziska etablissemanget ur samtliga kanoner mot folket och för att behålla privatbankernas makt över pengarna och därmed samhället. Samtliga stora partier är emot bankreformen och sprider lögn, befäster redan felaktiga bilder och skrämmer sina partimedlemmar till lydnad. Ingen får debattera eller rösta till fördel för Vollgeld-Initiative. Bara bland de mindre partier finns vissa som har vaknat.

Även politikerna i de två kamrarna Nationalrat och Ständeräte trummar, föga förvånande, bankpropaganda.

Ewald Kornmann anser att politikerna inte argumenterar med fakta utan med rädsla. Det går så långt att de och fuljournalisterna sprider konspirationsteorin att Vollgeld-Initiative är ett utländskt påhitt att förstöra Schweiz. De ekonomiska experterna som bistår Vollgeld-Initiative är nämligen mestadels från andra länder.

Till denna bild rimmar det illa att de två största schweiziska bankerna, UBS och Credit Suisse, är huvudsakligen i utländsk ägo. De står för mer än 50% av alla hypotekslån i Schweiz ......

Intressant är att storbankerna i Schweiz håller sig tillbaka i den offentliga debatten, men skickar fram mindre banker, som t. ex Raiffeisenbanken. Där drog de dock en nitlott, då deras VD sitter häktad sedan 2,5 månader tillbaka för misstänkt ekonomisk brottslighet.

Nationalbankschefen Jordan är naturligtvis också en marionett åt privatbankerna och kämpar emot en bankreform, trots att hans makt skulle stärkas avsevärd. Idag kan centralbankerna inte riktigt styra penningmängden, då de inte tillverkar de digitala pengarna. Efter reformen kan enbart Nationalbank ge ut digitala pengar i Schweiz och de privata bankerna måste låna in pengar från Nationalbank eller sina kunder.

Reformen vill dock även i framtiden delvis tillåta att också Nationalbankens pengar skapas som lån med en räntebelastning, vilket medför att viruset till pyramidspelet är kvar, då penningmängden för räntorna inte skapas. Ewald och hans kumpaner är medvetna om detta dilemma men menar att man inte kan kräva för mycket i början, då de flesta ändå inte förstår vad som pågår bakom de rika bankfasaderna.

Vollgeld-Initiative citerar gärna Bundesrat från för 104 år sedan som då påpekade att privata banker är oligarker. Idag argumenterar de tvärtom. Gissa vem som har köpt vem?

Ewald Kornmann klagar mycket över de etablerade massmedia i Schweiz och utomlands. De tar sällan upp folkomröstningen och om, så förvrider de bilden. Typexempel är naturligtvis Bonniers oseriösa Dagens Industri:

"I omröstningen den 10 juni ställs schweizarna inför valet att hindra banker från att "skapa pengar", det vill säga låna ut mer pengar än de lånar in från kontosparare." skriver DI den 9 maj 2018. Det finns ingen anledning att sätta orden skapa pengar i citationstecken. Det skapas pengar på riktigt av privatbankerna och inget annat, som även ibland oseriösa alternativmedia som Newsvoice sprider fake news om. En annan fråga är dock om dessa av privatbankerna skapade digitala Schweizer Franken eller svenska kronor är lagliga pengar.

Ewald Kornmann klagade i dagens intervju över bristande besökare på deras tillställningar under valkampanjen. Folk inser inte nödvändigheten av en bankreform då de är överöst med desinformation sedan hundratals år. På en presskonferens i Solothurn nyligen hade Ewald bjudit 30 media, mest lokala. Ingen kom!

Den urgamla frågan om folket eller privata aktörer skall ha makten över pengarna platsar inte hos gammelmedia, som styrs av privatbankerna bakom kulisserna. Pengar finns ju gott om när man producerar dem själv.

P.S.: det är ingen slump att inslaget kommer ut på nymånen ...

Se mer om bankparasiternas härjande på WTV:

Folket förlorade schweiziska bankfolkomröstningen;

Bank of England bekräftar att den största delen av pengarna görs av privatbanker genom lån;

Bonnier gynnar bankerna genom att sabotera bankreformrörelsen;

Ofria Fria Tider sprider banknyttiga fake news om folkomröstningen i Schweiz 10 juni 2018;