Petro Porosjenko behöver Ukrainas provokation mot Ryssland, Margot Wallström krigshetsare

Tuesday, 27 November 2018 01:26

I upptrappningen av Ukraina-Ryssland-konflikten vrider gammelmedia som vanligt bilden felaktigt till Rysslands nackdel och WW3's fördel. Det nämns aldrig att USA och många Väst-länder gjorde en statskupp i Ukraina den 22 februari 2014, för att kunna dra igång WW3. Detta ledde till att ett ganska blomstrande land har förfallit till Europas fattigaste land, med kyla, svält och miljoner som varit tvungna att fly landet. Alltid när USA kuppar blir det ett helvete för folk senare som i Irak, Iran, Libyen etc.

Nu skall Ukrainas president Petro Porosjenko återväljas, men han har bara ca. 5% stöd av befolkningen, d.v.s han är hatad. Då passar det utmärkt att Petro Porosjenko kan få undantagstillstånd som skjuter upp valet. Dessutom äger han viktig vapenindustri som också profiterar av ett krig mot Ryssland.

Krim har alltid varit rysk och Ryssland har haft sin extremt viktiga flottbas där sedan Katarina den stores tid 1783. 1954 skänkte Chrusjtjov Krimhalvön till Ukraina. "Överlämnandet bröt mot de dåvarande konstitutionerna för RSFSR (från 1937) och Sovjetunionen (från 1936). De instanser inom RSFSR som fattade besluten hade enligt republikens dåvarande grundlag inga befogenheter för att göra detta. Enda sättet att ändra RSFSR:s territorium skulle ha varit en folkomröstning inom RSFSR, vilket inte genomfördes. Staden Sevastopol hade dessutom genom en ukas den 29 oktober 1948 klassats som underställt republikanskt styre (d.v.s. direkt under Moskva) och hade egen administration och budget. Enligt den ryska sidan idag omfattades inte Sevastopol av överlämnandetexten från 1954." skriver Wikipedia.

Denna folkrättsvidriga Krim-gåva ledde till problem med den ryska flottbasen efter Sovjets fall 1991. Då fick Krim med sin stora majoritet av ryssar som bor där status av en autonom republik och i gengäld fick hela Ukraina billig rysk gas, som nu Porosjenko lät stänga av till födel för extremt dyr amerikansk fracking-gas, som utvinns genom att förgifta jorden och dricksvattnet. (Var är miljöpartiets protest?)

Efter US-statskuppen 2014 gjordes en folkomröstning på Krim och över 90% ville tillhöra Ryssland och slippa den extrema fattigdomen och eländet i armén i Ukraina, som blivit Europas fattigaste land. Därför är det folkrättsligt helt i sin ordning att Krim tillhör Ryssland. Folket där har valt att så är fallet, precis som i Kosovo.

källa

Därför måste ukrainska fartyg anmäla sig för att kunna åka genom Kertjsundet. Redan innan Krims folkomröstning mars 2014 tillhörde vattnen runt Krim Ryssland och inte Ukraina. Ukrainska fartyg har alltid anmält sig fram tills i söndags den 25 november 2018, då „Berdjansk” , „Nikipol“ und „Jany Kapu“ plötsligt trängde in på ryskt territorialvatten efter att ha försäkrat FSB innan, att de inte tänkte göra så. Kaptenerna på de tre ukrainska båtarna ljög alltså. Ombord var också agenter från den ukrainska underrättelstjänsten SBU som ledde provokationen. De hörsammade inte Rysslands upprepade varningar och därför tvingades de med vapenvåld till den ryska hamnen Kertj där de beslagtogs. Bra gjort av FSB!

En ren och skär provokation från Ukrainas håll alltså, och inte den första.

Att fakenews journalister som Wolfgang Hansson ställer sig bakom folkförtryckarna är inget nytt, men att Margot Wallström nu också instämmer i kören av krighshetsarna är bedrövligt.

Cui bono? Har Ryssland eller Ukraina en fördel av konflikten?

-------

Den bästa analysen av läget i Ukraina nu skrev Pål Steigan: 90% lever i fattigdom i Ukraina

"Barazon mener at Ukraina søker konfrontasjon med Russland blant annet på runn av den elendige økonomiske situasjonen i landet. Ukraina har et BNP per innbygger på 2.200 euro, skriver han. IMF plasserer landet på 133. plass i verden, aller dårligst i Europa, etter Honduras og knapt foran Laos."

------

Se annat om Västs förtryck av Ukraina på WTV:

Ukrainska armén begraver folk levande och våldtar ofta;

Nya bevis att USA/EU sidan låg bakom krypskyttarna på Maidan;

Ukraina utan lag, kol och el men med MH17 på samvetet;

Ukrainska folket vill ha tillbaka den gamla Janukovitj regeringen;

 

 

You must be logged in to comment.