Oscarsbelönade dokumentären Inside Job avancerad mörkläggning

Thursday, 08 August 2013 20:59

Ikväll kl. 21.00 visade SVT 1 den 2010 Oscarsbelönade dokumentären Inside Job igen. Filmen är välgjord och uppgifterna i sig stämmer och är värda att dras fram till ljuset. Det talas t.o.m. om pyramidspel. Men det ges ingen vettig förklaring varför.

Filmen ger intrycket att giriga banksters och bristande regleringar (politiker) orsakade den stora finanskrisen i sept 2008. Detta är inte helt fel. Men sanningen är att krisen hade kommit ändå, då den är inbyggd i systemet, eftersom det handlar om ett pyramidspel av värsta sorten. Systemfrågan ställs dock aldrig. Den skulle ju beröva banksters deras makt.

Om regissören till Inside Job hade varit ansvarsfull, hade en kritik av själva systemet byggts in i filmen. Det visar sig vid närmare granskning att regissören Charles Henry Ferguson är en del av det amerikanska etablissemanget. Han var tidigare rådgivare åt Vita Huset och som medlem i Council on Foreign Relations (CFR), frotterar han sig med tillika medlemmar som Timothy Geithner, Henry Paulson, Alan Greenspan, Paul Volcker, och Robert Zoellick, då Världsbankens president. Ja, just det, samma folk som han kritiserar hårt i sin film "Inside Job". Vore jag i Fergusons kläder, skulle ha lämnat CFR under högljudd protest.

källa

Varför är finanssystemet ett avancerat pyramidspel?

Därför att bankerna har rätten att göra pengar själva med hjälp av det s. k. fractional reserve banking. De kan skapa pengar ur tomma intet. Förr fick de hålla vissa små reserver. Idag behövs det inte längre. De kan emittera hur mycket pengar som helst, bara de hittar en låntagare, därför att de kan enbart producera pengar genom att låna ut dem.

Pyramidspel, d.v.s. smygexpropriering, blir det hela genom att bankerna tar säkerheter för sina lån. Ett pantsatt hus, bil eller företag är äkta värden, medans banken inte gav äkta värden när de lånade ut pengar. De arbetade aldrig för dessa pengar utan skrev lånesumman enbart in i sina datorer och bokföring.

Sammanlagt vållar fractional reserve lending sju nivåer av smygexpropriering. Systemet suger alltså äkta värden från befolkningen in i banksystemet. Detta är det egentliga skälet varför mindre än en procent av befolkningen blir allt rikare och resten allt fattigare. I ett pyramidspel blir teoretiskt sett i slutändan enbart en kvar som har allt: bankhuset Rothschild! Just därför introducerade de systemet.

Den andra pyramidspel-faktorn som Inside Job borde ha nämnt är, att samtliga pengar enbart föds som lån. Men till alla lån hör räntekrav. Pengarna för räntorna skapas aldrig. De föds ju som lån och icke som ränta. Därför tävlar ett samhälle ständigt om för litet pengar. Alla skall ju återbetala lån plus ränta, men penningmängden räcker enbart till lånen, då pengarna för räntorna aldrig emitterades. Det är som i spelet hela havet stormar. Stolen för räntorna finns inte.

I sin nöd måste folket försöka att komma över nya pengar. Det ända sättet är en ny skuldsättning, då detta är enda vägen att nya pengar kommer i omlopp. Men de nya lån medför nya räntekrav också. Bristen på räntepengar växer därför med en exponentiell hastighet, vilket leder till finanssystemets kollaps, med matematiskt tvingande nödvändighet. Då alla är tvungna att delta i detta pyramidspel, handlar den om den värsta sortens ponzi scheme.

Filmen "Inside Job" rekommenderar att finansödlorna bestraffas (Gordon Gekko), vilket naturligtvis är bra, men något som inte löser grundproblemet med pyramidspelet. Detta kan bara få sin lösning, om man förbjuder andra än centralbanker att tillverka pengar, och att pengar samtidigt inte tillåts skapas i form av lån, utan endast genom engångsbetalningar, s.k. arbetspengar. I ett sånt system skulle pengars bakomvarande värde, inte täckas med skuld eller guld, utan med arbete. Dessutom måste ett 100%-system införas, där privatbanker, bara tillåts låna ut så mycket pengar, som de redan innehar. Deras rätt att tillverka (trycka) pengar, måste avskaffas.

De tillgångar som smygexproprierats från folken, måste också återföras. Alla som har berikat sig på medborgarnas bekostnad, skall återbetala detta till de bestulna. Enligt all rättsordning, är nämligen pyramidspel straffbart .

Banksters som Rothschild och Rockefeller vet att deras pyramidspel måste krascha. Då de är kontrollfreaks har de låtit systemet kollapsa under kontrollerade former. De offrade Lehman Brothers med flit, eftersom den anrika investmentbanken hade mest affärer med Europa. Så kunde krisen snabbast spridas över hela världen.

Allt detta borde Inside Job ha berättat om. Men då hade de inte fått pengar till produktionen eller en Oscar; och bankvänliga SVT hade naturligtvis inte visat filmen heller.

 

 

DOCUMENTAL INSIDE JOB from juliovillano on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.