Stefan Torssell drar ner brallorna på Mona Sahlin och journalisterna på Folkets demonstration för att rädda demokratin Upd del 2

2016-03-20 00:00

svidande kritik mot Mona Sahlin och journalisterna från gammelmedia på Folkets demonstration Norrmalmstorg som handlade om att rädda vår demokrati; Foto Henning Witte

Den 19 mars 2016 hölls Folkets demonstration för femte gången i Sverige och för andra gången på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. AB/TT kallade det "den främlingsfientliga organisationen "Folkets demonstration". Expressen citerade en vänsterextremist från den icke tillståndsgivna motdemonstrationen:

"– Deras åsikter är emot allt som jag står för. Jag vill visa min avsmak för det som sker, säger han."

och kom som vanligt med nazistklubban.

Som brukligt med vänsterextremister, så tänker de inte så mycket. Annars hade de upptäckt, att Folkets demonstration den här gången inte handlade om invandringsfrågor utan om att vår demokrati och den svenska modellen har slagits sönder. Alla talare skanderade för demokrati och återinförandet av den svenska modellen. Tydligen stod antidemonstranterna inte för det. Som vanligt störde de den tysta minuten för våldets offer.

De oväntat talrika poliserna på plats var mycket trevliga och hjälpsamma.

"150 poliser + 4 polishästar + en helikopter var utkommenderade för att bevarka ungefär lika många motdemonstranter som inte hade sökt demonstrationstillstånd. (Källa: polisen som jag talade med).

Det hade varit mycket billigare att sy in anstiftaren kommunisten Dror Feiler. Hur tänker polisledningen ?

Högtalarna fungerade ypperligt denna gång och överröstade gaphalsarna under anarkisternas och kommunisternas fanor.

TV4 var där med två kamerateam, men de tycktes bara vänta på att någon bråkade eller viftade med naziflaggor. De blev besvikna.

Såg även ett kamerateam från SVT.

Men inga media var intresserade av att spela in vad som sades under demonstrationen. De ville bara hitta något komprometterande.
" skriver Eskil på Fd's hemsida.

Det var dock fel av polisledningen att tillåta motdemonstranterna att vara där. I ena vågskålen ligger även deras rätt att motdemonstrera, men de hade inte fått tillstånd, störde med oljud och flera rökgranater (fyra arresteringar) samt är ökända för sin våldsamhet. I den andra vågskålen ligger att trafiken blockerades allvarligt i hjärtat av Stockholm. att affärer fick inkomstförluster därigenom och framförallt: vanliga passanter avstängdes från demonstrationen.

När jag anordnade en stor M/S Estonia demonstration på Norrmalmstorg september 2002 så hade vi stor nytta av, att vanliga förbipasserande stannade upp en stund, tittade på bombbilderna på Estonias skrov och lyssnade ett tag. På så sätt ökades antalet deltagare. Polisens extrema avspärrningslabyrint med bara en eller två öppningar för att gå in i området och lyssna skrämde bort många och blockerade för spontant deltagande i Folkets demonstration. Glädjande nog kom den här gången ca. 300 deltagare trots alla hinder.

Polisen hade kunnat avhysa de extremistiska motdemonstranterna enligt 16 kap 4 § brottsbalken, störande av allmän sammankomst, om de hade velat. Då hade det inte behövts några avspärrningar alls. Skulle inte bli förvånad om Rikspolischefen Dan Eliasson har lagt sig in i frågan. Han är en av demokratins dödgrävare! Hög tid att han avgår!

Stefan Torssells tal börjar min 27:40 i första filmen nedan och finns som PDF här. Del 2 med resten av talen finns i den andra filmen. Sista filmen visar enbart Stefan Torssell.

Tidigare inslag om Folkets demonstration på White TV:

Folkets demonstration Norrmalmstorg: skärp invandringspolitiken, avgå Löfven och Dan Eliasson;

Tal Folkets demonstration Norrmalmstorg 16-01-30;

Vänsterradikaler stör tyst minut för Ikea offren;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.