Schweizisk folkomröstning om ärligt penningsystem

Sunday, 08 June 2014 21:12

källa: davidicke.com

Tyskland har i Nationalekonomiprofessorn Joseph Huber en lysande stjärna när det gäller att avskaffa bankparasiterna och introducera ett ärligt penningsystem, vilket i stora drag överensstämmer med den Vita Skolan i Nationalekonomi (att backa upp pengar med arbete har man dock missat). Han kallar ärliga pengar ( = kontanter och digitala pengar enbart från centralbanken) för Vollgeld, fullpengar, vilket syftar till att pengarna skall ha full täckning, genom att höja privatbankernas kapitaltäckningskrav från 8 till 100 %.

I Schweiz har nu nationalekonomiprofessorn Hans Christoph Binswanger, statsrättsprofessorn Philippe Mastronardi och professorn för vetenskapsetik Peter Ulrich från föreningen Monetäre Modernisierung startat en namninsamling för Schweiz, som skall med minst 100 000 underskrifter starta en bindande folkomröstning att införa ett ärligt penningsystem i Schweiz enligt deras grundlag. Den bestämmer redan att enbart den schweiziska centralbanken, Nationalbank, skall ha rätten att emittera pengar, inte längre privatbankerna genom fractional reserve banking.

Man skall förstatliga pengarna men inte bankerna!

Schweiz är precis som Sverige mycket lämpad att vara först i världen att införa ett ärligt banksystem, då de inte är med i Euron och har en grundlag som redan bestämmer, att enbart centralbanken har rätten att göra pengar. Schweiz har dock fördelen att det finns flera vettiga professorer på området. I Sverige har inte en enda professor vaknat! Sorgligt!

Se även på White TV: Den Vita Skolan i Nationalekonomi;

IMF:s och Ulf Dahlstens reformkrav: förbjud banker att göra pengar;

Full sysselsättning ENBART genom bankreform;