Deutsche Bank dikterar tysk finanspolitik

Monday, 20 June 2011 22:27

Jag har sedan länge hävdat att storfinansen dikterar politiken genom sin enorma rikedom som de hovar in med hjälp av pyramidspelet som är vårt finanssystem. Politikerna är storfinansens marionetter. Nu har t o m ett mainstream medium i Tyskland, ARD (motsvarande SVT 1) avslöjat att finansminister Schäubles och förbundskansler Andrea Merkels förslag för att rädda Grekland blev direkt dikterat av Deutsche Bank. Den tyska regeringen medger att de fått handlingar från Deutsche Bank men bestrider att regeringens hällning i Grekland frågan skulle bero på det. Den tyska oppositionen är upprörd och t o m politiker från Merkels egen regering protesterar.

 

ARD kunde avslöja att storbankens text exakt överensstämmer med regeringens förslag som går ut på att vinna tid så att de privata aktörerna, i synnerhet de tyska bankerna, kan dra sig ur riskabla grekiska engagemang för att välta över förlustrisken till skattebetalarna, även de svenska. Vinsten skall vara privat; förlusten skall socialiseras. Det är därför de spanska och grekiska medborgarna demonstrerar så mycket. The sheeples i Sverige sover dock och betalar i tysthet.

 

Det förra räddningspaketet till Grekland på 110 miljarder EUR hade som huvudsyfte att rädda bankerna, inte Grekland. Man borde istället kapa Greklands skulder radikalt, vilket många förespråkar.

 

Den bästa lösningen vore dock att Grekland reformerar sitt finanssystem enligt den  Vita Skolan i Nationalekonomi : förbjuda de privata bankerna att föda/producera pengar genom att höja kapitaltäckningskraven från dagens två till hundra procent. De 98 % som fattas hos de privata bankerna skall de låna från den grekiska centralbanken och betala ränta för det. Då vänder man på exproprieringen. Enligt ELA reglerna har faktiskt den grekiska centralbanken rätt att ”trycka” egna Euros istället för att låna dem.

Gentemot de utländska bankerna hänvisar man till det olagliga pyramidspelet och skär ner skulderna med 98 %, eftersom den delen av lånet skapades ur tomma intet.

 

För de som kan tyska följer här ARD:s inslag från söndagen den 19 juni 2011:

 

 

 

http://www.wdr.de/tv/monitor/sendungen/2011/0616/Griechenland.php5