SVT blåljuger som vanligt om Estonia-massmordet! Detta är kriminellt skyddande av brottsling!

Sunday, 08 October 2023 09:53

 

I natt släppte SVT Play sin nya dokumentär om Estonia långt innan den svenska Haverikommissionen är färdig med sitt jobb. De är långt ifrån klara med utvärderingen av filmmaterialet som de tog i somras 2023, vilket de själva bekräftade för WhiteTV den 27 september 2023. SVT koncentrerar bara på första hålet som Discoverys med all rätt prisbelönta film visade med ett års fördröjning den 28 september 2020. Där är det mycket möjligt att ingen explosion ägde rum. Men de andra hålen som Evertsson filmade diskuteras inte av SVT Vetenskapens värld:

1. SVT inleder med den klassiska lögn att det rådde stark storm vid förlisningen den 28 september 1994. Det var mycket blåsigt men stormen kom först på morgonen när folk frös ihjäl i sina bristfälliga livflottar.

2. "Utredning efter utredning tydligt slagit fast hur olyckan skedde." I Sverige var det bara två fejkutredningar och i Estland undersökte statsåklagaren Margus Kurm bara om vapen smugglades på Estonia.

3. Min 12:16 i SVTs film citeras den estniska journalisten Mihkel Kärmas ETV: "quite a lot of irresponsible reporting, a lunatic called up the editor and said : hej I know somebody who carried a bomb on board of Estonia, and they just wrote it up and published it without checking." Ett sådant tips har aldrig givits till någon journalist och därför blev det aldrig publicerat heller.

4. Alla bevis att rampen aldrig varit öppen förtigs av SVT. Av det officiella filmmaterialet framgår att bilrampens lås varit mestadels oskadade och madrasserna och tygbitar som besättningen stoppade in i öppningen mellan rampen och skrovet för att täta rampen efter en skada i Tallinn filmades också efter förlisningen. De hade spolats bort om rampen hade öppnat sig under förlisningen som JAIC och SVT ljuger om.

5. Min 16:47 "och enligt hennes (Jutta Rabes) egna experter tyder dom på att färjan skadats av en sprängladdning". Reportern förtiger att det var fem experter från tre olika länder, 17:02 "Tysklands federala provningsanstalt hittade inga spår av explosion." Det förtigs också att utredningen var ett politiskt beställningsjobb av förbundskanslern Gerhard Schröder i Tyskland, att BAM ljög om hur Meyer-varvet hade rostskyddsbehandlat plåten och att den federala provningsanstalten aldrig tidigare hade genomfört sådana sprängtester i motsats till Jutta Rabes experter. Den engelska bombutredningen från Brian Braidwood som Meyer-varvet hade beställt innan kom också fram till att Estonias skrov hade utsatts för flera sprängladdningar. Knäpptyst om detta hos SVT.

6. Min 20:21 något som projektledaren från Chalmers avvisar år 2008, SVT förtiger att utredarna i Göteborg hade byggt in ett hål, en ventil i skrovmodellen, som släppte in vatten under bildäck och som inte fanns i verkligheten på Estonia, se Stefan Torssells vittnesmål, en whistleblower från Sjöfartsverket.

7. Inte ett ord att Evertsson fördröjde publikationen av sin film flera gånger, till sist med ett helt år!

8. Det intervjuas bara en anhörig som är i extrem minoritet och visat sin totala oseriösitet tidigare i en DN intervju.

9. Min 34:10 ny berggrund med stenar, dock ingen undersökning om de kastades dit 1996 för betongövertäckningen,

10. 44:28 flera konspirationsteorier om Estonia att rampen aldrig varit öppen, förtiger oskadda lås och madrasserna, se ovan punkt 4.

11. 44:56 Andreas Önnerfors ökänd Väst-agent som är totalt oseriös och som har noll Estonia-kompetens.

12. 54:39 "Experter har med hjälp av de senaste utredningar presenterat nya bevis på att Estonia sjönk på precis det sättet som redan den första rapporten hade slagit fast." Detta stämmer inte heller då experterna inte är klara med sin utredning. Filmmaterialet som togs på den delen av skrovet som gömdes av att bogrampen mystiskt hade förflyttats mellan 2019 och 2021 är inte heller utvärderat av den svenska Haverikommissionen.

 

Slutsats:

SVT misstänks för kriminell verksamhet:

skyddande av brottsling

Det mest avslöjande vilken kriminell energi SVT använder för att skydda Estonias massmördare är att de förtiger min, Henning Wittes, insats för sanningen: Det visas bara Hasse Aro i Efterlyst från maj 1997 trots att jag var initiativtagare till sändningen och den ende som filmades i studion i detta inslag, detta var också första och enda gången att inga poliser deltog och side kicken kickades efter sändningen och ersattes med den Djupa statens grindvakt Leif G W Persson. Aldrig mer tog Efterlyst upp Estonia därefter.

Att jag 2011 hade dokumenterat ett stort hål i Estonias för på styrbords sidan förteg SVT naturligtvis också.

De två bombbilder som jag upptäckte advent 1998 visades inte heller. De är som fingeravtryck på skrovet! Och på omslagssidorna av min bok M/S Estonia sänktes.

 

 

You must be logged in to comment.