Bokmässan mobbar Nya Tider igen, får inte delta i ett seminarium om Nya Tider

Tuesday, 20 September 2016 00:00

källa

Nu kommer nya bevis hur rutten bokmässans ledning under vd Maria Källsson är.

"Med anledning av de mediala stormarna kring de olika besluten har Bokmässan valt att hålla ett särskilt seminarium söndagen den 25 september klockan 09.30 i lokal J1. I ett pressmeddelande skriver mässan:

”Bokmässans hantering av utställaren AlternaMedia/Nya Tider har väckt debatt. Dels om vilka som får medverka på Bokmässan, dels om det är lämpligt att dra gränser för vilka som får vara med i det offentliga samtalet och inte minst – var gränsen i så fall skall dras, och med vilka argument? Bokmässan inleder nu ett fördjupat internt arbete kring dessa frågeställningar och ett extrainsatt seminarium blir en startpunkt. I seminariet ges olika perspektiv på frågan.” skriver Nya Tider och klagar över att de själva är portade från seminariet.

"Märkligt nog, men inte alldeles ovanligt i denna sfär, är inga representanter för AlternaMedia eller Nya Tider inbjudna. I stället ska diskussionen hållas mellan Maria Källsson, Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet, Adam Cwejman, ledarskribent Göteborgs-Posten, Ola Larsmo, ordförande Svenska PEN, och Jonathan Leman från Expo. "

Det blir med andra ord bara en diskussion inom den välkontrollerade ankdammen.

Läs även på nätet hos Nya Tider:

DN beställde påhittade historier – Nu vänder sig även branschen mot tidningen

Obs! Inslaget är saboterat av Google. Jag kunde bara öppna det med Safari efter vissa komplikationer. Maffian håller ihop!

och på Avpixlat:

Avpixlat på Bokmässan

Se även på WTV:

Bojkotta bokmässan! Alla där smutsar ner tryckfriheten efter mobbning av Nya Tider


Samtal med Maria Källsson om seminarium by nyatidermediafiler
 

You must be logged in to comment.