Kontantdödaren Peter Norman (M) är jävig och borde avgå omedelbart!

Wednesday, 07 November 2012 23:00

I hela Europa har det startats en kampanj för några år sedan att avskaffa kontanterna. I Tyskland höll Bundesbank (tyska Riksbanken) ett seminarium nyligen, den 12 oktober 2012, med ämnet och målsättning att avskaffa kontanterna. Journalisterna teg naturligtvis. I Ungern gäller fr.o.m. 1 jan 2013 en finanstransaktionsskatt på all kontanthantering med 0,3 %. Tar man ut kontanter från bank, butik eller bankomat, skall skatten erläggas.

I Italien begränsas kontanthanteringen sedan dec 2011 till 1.000 EUR; 2014 sänks gränsen till 50 EUR. I Belgien finns en gräns på 5.000, som planeras att sänkas. I Spanien skall gränsen gå vid 2.500 EUR. I Grekland finns liknande lagar. I Sverige blir det svårt med belopp över 15 000 kr, men hos många banker är gränsen noll.

Med hänsyn till att svenska banker, framför allt Wallenberg ägda SEB, vill avskaffa kontanterna helt, har Kristoffer Hell startat en namninsamling på nätet, som fick stort gensvar. Kristoffer blev bjuden av SVT i mitten på oktober 2012 att debattera kontanterna mot en bankfackrepresentant och bad mig, Henning Witte, grundaren av den Vita Skolan i Nationalekonomi, att ta debatten den 25 oktober, vilket SVT gick med på. En halv dag innan gav SVT återbud, till mig med argumentet "vi har annat på programmet imorgon, vi får helt enkelt inte plats". Men till Kristoffer sade de att tanten från banksidan hade blivit sjuk och man ville ha två i soffan. Bankerna fegade helt enkelt ut.

Kristoffer Hell lyckades dock att trigga igång en riksdagsdebatt som ägde rum idag, den 7 nov 2012. Vänsterpartiets Ulla Andersson ställde finansmarknadsminister Peter Norman till svars, varför regeringen inte gör någonting mot att bankerna saboterar kontanterna. 2009 fanns ingen bank i Sverige, som hade helt upphört med kontanthanteringen. 2010 var det plötsligt 179 kontor som slutade att befatta sig med kontanter och 2011 hela 560 kontor, mest Wallenbergarnas SEB. Handelsbanken är den enda banken som tar sitt ansvar och står helt utanför kontantbojkotten. (Handelsbanken var 1992 också den enda banken som inte behövde statlig räddning när finanskrisen stormade.) Utomlands har Sverige blivit ökänd för sin kontantfientlighet.

Peter Norman vill att butikerna sköter kontanterna. Då skulle det bli mindre rånrisk, då de hela tiden tar in och ger ut kontanter och på så sätt skulle de sitta på mindre mängder än bankerna. Resonemanget är helt befängt och hyckleri. Bankerna har helt andra säkerhetsanordningar emot rån än butikerna. Det är bankernas och inte butikernas uppgift att hantera våra pengar!

Norman menar att det är enbart Riksbankens ansvar att hantera kontanter, inte privatbankernas. Finansinspektionen (FI) hanterar inte frågan, argumenterar Norman. Då är det väl dags att regeringen, med Norman i spetsen, tar FI i örat och tvingar dem att disciplinera bankerna till en av allmänheten önskad kontanthantering. Peter Norman (M) visar tydligt, att han inte är neutral, som ett stadsråd skall vara, utan partisk, till bankernas fördel. Då förvånar det naturligtvis föga att han innan var ordförande i Carnegie Investment Bank AB.

Peter Norman är djupt insyltat i en av nutidens största finansskandaler: den finansiella och kroppsliga slakten av finansmannen Maths O Sundqvist. Han plundrades av svenska staten/Carnegie på minst en miljard kronor och hans barn luggades på 241 miljoner kr. Regeringen Reinfeldt, Estonia-besudlade Mats Odell, Peter Norman, Bo Lundgren (Riksgälden) och FI agerar/tiger i en ohelig allians. Läs mer om denna otroliga skandal i Dan Olofssons fina bok "MINA TRE LIV", sid 167 - 190.

Finansmannen Maths O Sundqvist som förmodligen blev plundrad av bl.a. statsrådet och kontantdödaren Peter Norman (M)

Till slut, när Maths ville återta rånbytet, omkommer Maths den 23 sept 2012 under märkliga omständigheter med sin fyrhjuling. Hade han kanske ett litet chip i kroppen, som fjärrstyrde honom? Blev han för mäktig för herrarna Wallenberg?

Jag ser ett samband mellan Peter Normans (och de andras) skandalösa beteende mot Maths O Sundqvist-familjen och judaslönen: att bli finansmarknadsminister; härliga hållhakar för bankvärlden.....

Se en intervju med stödgruppen för utredningen av Maths O Sundqvistskandalen här (gick inte att inbädda):

http://video.se.msn.com/?mkt=sv-se&vid=3f4293cb-f142-4de6-9833-4e6ff97f0409&from=email&src=v5:pause:email:&from=dest_sv-se

Och en diskussion hos SR nyligen, här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5331586

Läs även inslaget: kontanterna är lagliga betalningsmedel, bankernas fiat-pengar inte!