Japan hade redan givit upp före Hiroshima och Nagasaki

Wednesday, 06 August 2014 21:28

Än idag ljuger journalister, politiker, historiker och skolböcker om atombomben över Hiroshima, den som USA släppte från flygplanet med namn Elona Gay den 6 augusti 1945, för 69 år sedan. Det sägs att bomben "Little Boy" över Hiroshima och den andra på Nagasaki var nödvändiga för att tvinga Japan till underkastelse. Ibland varieras lögnen till att det var Stalins krigsförklaring mot Japan som orsakade landets kapitulation.

Sanningen är att Japan redan innan bomberna föll över Hiroshima och Nagasaki, hade signalerat att ge upp till exakt samma villkor som sedan kom att skrivas under. Det fanns alltså ingen som helst anledning för USA att släppa atombomberna över Hiroshima och Nagasaki för att få fred med Japan. Det verkliga motivet bakom nyttjandet av atombomber mot två japanska städer var istället att USA ville testa vilken verkan atombomber hade mot människor i olika terräng. Dessutom hade båda japanska städer inget militärt värde. Man kan se det som att ren och skär amerikansk mordlust låg bakom atombomberna över Hiroshima och Nagasaki. Att framtvinga en kapitulation eller för den delen, imponera på Stalin, kunde USA lika gärna ha uppfyllt genom atombombstester på någon avlägsen obebodd japansk ö.

En bra faktasammanställning finns på kanadensiska globalresearch.ca: The Real Reason America Used Nuclear Weapons Against Japan. It Was Not To End the War Or Save Lives:

Översatt utdrag (översättningen gjordes av en White TV tittare, tack för det!):

"USA:s studiegrupp avseende strategisk bombning [The U.S. Strategic Bombing Survey group], tillförordnad av President Truman för att studera luftangreppen på Japan, gav i juni 1946 ut en rapport [som kom till följande] slutsats (sid. 52-56):

"Baserad på en ingående utredning av alla [kända] fakta, och understött av [personliga] vittnesmål från involverade japanska ledare, är det studiegruppens åsikt, att Japan med säkerhet skulle kapitulerat innan den 31 december 1945, och sannolikt skulle gjort så redan innan 1 november, även om inga atombomber släppts. Så även om inte Ryssland hade gått in i kriget, och så även om ingen invasion hade planerats el. varit påtänkt." 

Generalen (och senare president) Dwight Eisenhower – dåvarande högste befälhavare för de allierade styrkorna, och den officer som tog fram de flesta av USA:s militära planer för Europa och Japan under 2:a världskriget – sade:

Japanarna var redo att kapitulera och det var onödigt att sätta in den där fruktansvärda saken mot dem.

Newsweek, 11/11/63, Ike om Ike"

Rense.com citerar historikern J. Bruce Campbell, som anser att Japan redan efter slaget om Midway, var berett att ge upp.

Bortsett från ovanstående, så var det inte en amerikansk atombomb som USA släppte över Hiroshima, utan en tysk. USA hade fått denna i utbyte av Hitler i USA:s mest omoraliska kohandeln någonsin. Uppgörelsen innebar att Nazityskland förband sig att ej använda atombomber mot USA, i gengäld gavs alla höga nazister frihet att välja vilket land de ville fly till för att gömma sig efter världskriget och utan att de allierade ingrep. Det var därför ingen hindrade USA från, att inom ramen för Project Paperclip 'importera' tusentals tyska forskare, vetenskapsmän, tekniker, militärer och folk från nazisternas olika underrättelsetjänster.

Hitlerregimen låg långt före USA i utvecklingen av atombomben och USA skulle aldrig kunnat släppa atombomber över Japan utan det kunnande och material man bytte till sig från Hitler.

Det gick inte att hitta en passande film till ämnet. Varken på YouTube eller på Vimeo. Det fanns en tidigare om Kammlers arbete med de tyska atombomberna, men den har censurerats bort från YouTube....

Se även på White TV: Hitler hade redan Atombomber;

Inte bara Hitler utan även hans allierad Japan hade atombomber;

USA hade bombat Japan före Pearl Harbour i faskflaggat attack;

USA kastade anthrax-bomb på Nordkorea;

USA skyddade och anställde kriminella nazister;

Tunga argument att Hitler flydde;

Hitler överlevde troligen i Argentina;

Nyligen frisläppta FBI-dokument bekräftar Hitlers asyl i Argentina;

Martin Bormanns flykt;

Nya bevis att Auschwitz Mengele fortsatte att tortera i USA efter 1945 som Dr. Green;