Sverige underkuvas av storkapitalet och dagens sossar bugar och slickar

Thursday, 06 June 2013 00:00

Sedan mordet på finansgeniet Ivar Kreuger den 12 mars 1932 har storkapitalet och sossarna bildat en ohelig allians i Sverige. Wallenbergarna och Stenbecks roffade åt sig bytet från Kreuger-rånmordet, så att Wallenbergoligarkerna över natt blev den största industriägarfamiljen i Europa, och sossarna fick sitta orubbat i makten under nästan 40 år. Tack vare en skicklig svensk politik och att Hitler upptäckte den stora konspirationen mellan England, Frankrike, USA och Sovjet Unionen mot Tyskland i rätt tid, slapp Sverige att bli indragen i andra världskriget, vilket gav enorma ekonomiska fördelar framförallt efter kriget, då Europa låg i spillror och det duktiga svenska näringslivet kunde producera för fullt. Sverige blev efter 1945 en idyll och världsberömd för sina vackra kvinnor. Folkhemmet byggdes fint. Det skall sossarna ha all kredit för. Sverige behöll sin blomstringstid fram tills Olof Palme kom till makten. Den hade säkert varit längre, om Alf Enerström hade fått ta över efter Tage Erlander. Socialdemokraternas finansminister Gunnar Sträng tyglade bankerna på ett för samhället gynnsamt sätt. När han avdankade som ordförande i riksbanksfullmäktige av åldersskäl hösten 1985 kunde den s.k. novemberrevolutionen ske under ledning av finansministern Kjell-Olof Feldt (1982 - 1990), Erik Åsbrink och sedermera Riksbankchefen Bengt Dennis. Palme lade sig inte i, men borde naturligtvis ha stoppat vansinnet, han kom ju från en banksterfamilj (mor Elisabeth v. Knieriem). De befriade bankerna från sina tyglar och helvetet kunde starta.

Källa, Sveriges legendariske finansminister Gunnar Sträng (1955 - 1976) som gick alldeles för tidigt

I början kändes det skönt med blomstrande handel och rika Porschestinna yuppies som köpte på kredit, vars räntor kunde dras av från skatten. Priserna gick ständigt uppåt, bara en idiot kunde förlora pengar i slutet av 80-talet. Bubblan växte och växte tills den sprack när Finans AB Nyckeln gick omkull. De drog med sig alla andra banker och finansbolag (som fick kringgå den lilla penningproduktionsspärren som bankerna hade kvar), bortsett från Handelsbanken. Hösten 1992 fick Bengt Dennis ge upp sin tokiga räntepolitik med 500% ränta och böja sig för Rothschildmarionetten Soros, som hade spekulerat mot den svenska kronan med naken blankning, vilket borde vara förbjudet.

Alla banker med undantag av Handelsbanken fick räddas med skattebetalarnas pengar (moral hazard). Wallenbergarnas SEB var en av de sämsta. Fastighetsbubblan sprack. Hushållen blev djupt skuldsatta. Efter novemberrevolutionen blev stor arbetslöshet ett faktum i Sverige, som politikerna sedan dess försökt att sopa under mattan med fuskade siffror, sjuka sjukpensioneringar och det sanslösa argumentet, att arbetslöshet tillhör vardagen, inget man skulle kunna göra åt.

Riktigt illa gick det för svensk ekonomi när USA-marionetten (spionen?) Carl Bildt blev statsminister 1991. Jag fick träffa honom en gång 1990. Vilken osympatisk och arrogant typ! Raka motsatsen till statsminister Ingvar Carlsson.

Som tur var, vann sossarna valet 1994, efter Carl Bildts inblandning i sänkningen av M/S Estonia den 28 september 1994. Snart kunde Göran Persson rädda vad som räddas kan, först som finansminister, sedan som statsminister. Tur för Sverige att Bilderbergtanten Mona Sahlin snubblade över för mycket Toblerone (gav den på den tiden ännu svenskt kontrollerade MUST en hjälpande hand?). Göran Persson försökte att tränga tillbaka storkapitalets makt över Sverige genom en sträng sparpolitik, en upplysande bok, Den som är satt i skuld är icke fri och den framgångsrika kampen mot Euron. Detta uppror mot banksters makt straffades hård, först med mordet på hans bästa kvinna i stallet, Anna Lindh, och sedan att han efter Bilderbergmötet 2006 tvingades göra en usel valrörelse, för att lämna över makten till storkapitalets trogna nickedockor Reinfeldt, Bildt & Co.

I stället för att enbart höja ribban på förmögenhetsskatten så avskaffades den helt av alliansregeringen för att gynna de rikaste i samhället. Folk som kom Wallenbergarnas ekonomiska makt för nära togs ur spelet, som t.ex. Maths O Sundqvist. Som tack för städjobbet fick Peter Norman (M) bli finansmarknadsminister. Så gjordes bocken till trädgårdsmästaren.

Naturligtvis har arbetslösheten vuxit under Reinfeldts tid. Detta var en tvingande följd av det oreglerade banksystemet. Finansminister Anders Borg är en klåpare, för att han har missat denna bit helt. Det enda positiva som han har åstadkommit är, att han har förvaltat Göran Perssons arv bra. Därför har Sverige även idag en av de bästa statsfinanser inom EU. Men jobbfrågan har han inte klarat av, då han inte ifrågasätter själva banksystemet. Det finns ingen annan utväg Anders Borg!

Källa

Så vad är facit vid Sveriges nationaldag 2013? Att sossarnas nya ledare Löfven låter sig bjudas av storkapitalet (Wallenberg) till det ökända Bilderbergmötet utanför London, banksters Mekka, för att där koras till bankernas nya stjärnskott. Resekostnaderna står säkert samma kretsar för. Löfven struntar i Sveriges nationaldag och prinsessan Madeleines bröllop. Med hjälp av mind control eller på annat sätt riggas opinionsmätningarna redan till sossarnas favör och AB presenterar en ny och värdefull undersökning, att inkomstklyftorna i Sverige har ökat markant. 87% av värden i Sverige hos en liten finanselit. Den stora majoriteten sitter fast i räntefällorna; och värre blir det, så länge vi inte reformerar bankväsendet och avskaffar pyramidspelet, som med matematiskt tvingande nödvändighet leder till stora inkomstklyftor; vilket ju är meningen med vårt finanssystem. Först när de parasitära banksters har förlorat sin makt, kan vi få full sysselsättning tillbaka i Sverige. Men så länge svenska politiker låter sig fångas av så "fina" inbjudningar som till Bilderbergmötet, finns inga förhoppningar för Moder Svea att bli befriat ur storkapitalets våld. Vakna Sverige! Kräv en bankreform nu!

Skriv gärna på Kristoffer Hells upprop att bojkotta Bilderbergmötet, som kommer att äga rum kommande helg.

Se Aftonbladets film om de extrema inkomstklyftorna i Sverige 2013 här.