Media krigshetsar som aldrig förr i Ukraina kriget

2015-02-21 17:34

NATOS Stay Behind krypskyttar som mördade nästan hundra människor på båda sidor Maidan fronten för ett år sedan; BBC betecknar dem felaktigt som Janukovitjs poliser.De såg dock helt annorlunda ut. Det stämmer inte heller att hotellet Ukraina var under den gamla regeringens kontroll. Maidan-oppositionen hade sitt högkvarter där. Se den tyska filmen (4.) nedan

Första filmen nedan visar hur Kiev torterat sina krigsfångar.

Det är idag ett år sedan USA och NATO genomförde statskuppen i Ukraina som bröt mot författningen och ledde till att en nazijunta kunde gripa makten och förstöra demokratin och freden. Alltid när USA ingriper blir det sämre, som t.ex. i Iran, Vietnam, Chile, Irak, Libyen eller Syrien. Det som är nytt är svenska gammelmedias systematiska lögner och krigshets till fördel för USA. Under Vietnamkriget förde svenska media en föredömlig kamp mot USA och deras aggressioner, men idag slickar de ledande svenska journalister USA.

I inget land får nazism visa sig så öppen som i Ukraina. Sverige och delar av EU ger dem stöd med pengar, vapen och propaganda

Igår hade SVT:s Rapport ett inslag om Ukraina krisen från minut 19:39: det börjar med att det helt förtigs att krypskyttarna på Maidan sköt från rebell/väst kontrollerad område. T.o.m. lögnBBC erkände häromdagen att åtminstone en krypskytt fanns där.

Rapport fortsätter att påpeka att rebellerna i Östukraina trots vapenvilan fortsatte skjuta på Kievs trupper som var inneslutna i Debeltseve. Att Kievs trupper från Västukraina var först med att vägra dra tillbaka sina tunga vapen och därmed började sabotera vapenstilleståndsavtalet rapporterade bara de tyska media, inte drakarna i Sverige. Genom att Merkel opponerar sig tillsammans med Frankrikes president Hollande mot USA:s krigspolitik i Ukraina har även dessa länders media fått en mera objektiv attityd jämförd med innan.

USA exporterar bara elände och fördärv

"Nu är det min plikt att vinna kriget och hämnas mina döda bröder." låter Rapports Elin Jönsson säga en återvändande soldat från Kievjuntan på min 20:48. "Enligt den 23-årige soldaten är det ingen idé att förhandla med fienden och han önskar att omvärlden kunde inse detsamma" citerar Elin Jönsson. Hon rättar inte till juntasoldatens lögn att det var Västukrainas soldater som bröt mot vapenvilan först och frågar honom: "Vad skall omvärlden och Europa göra?" Han svarar: "NATO och andra internationella organisationer som OSSE måste utöva påtryckningar på Ryssland med militära medel och på det viset stötta Ukraina." Sedan ger hon ordet till en kvinnlig militär expert: "De flesta i vårt samhälle anser att den 'djupa oro' som ständigt uttrycks från europeiskt håll tyvärr inte hjälper Ukraina ett dugg i kampen mot Ryssland. Om vi hade fått militärt stöd i form av utrustning så skulle det i grunden förändra situationen."

Här har Europa tur att Tysklands och Frankrikes regeringschefer äntligen tagit sitt förnuft till fånga och försöker mäkla fred i Europa och då kommer presshoran Elin Jönsson och ger krigshetsarna en röst, utan att hennes chefer ingriper. Hon är gift med ambassadsekreteraren på svenska ambassaden i Moskva. Bara det gör henne mogen för sparken.

De flesta i det Ukrainska samhället är mycket trötta på kriget. Över en miljon män från Västukraina har flytt undan värvningen och gömmer sig hos "fienden" i Ryssland och soldatmödrarna protesterar över hela landet mot det vanvettiga inbördeskriget. De får inte komma till tals hos SVT.

Ukrainas nazistledning hälsar oligarkdiktaturen välkommen

Anders Romelsjö på populära jinge.se publicerar idag en anmälan mot SVT:s Agenda: ".....

(inslaget rubricerade ”Kommer fredsplanen att stoppa Putin eller hotar storkrig i Europa”), skriver jag att ”titeln innebär ett grovt avsteg från opartiskhet. President Putin är en av dem som godtagit fredsplanen, liksom president Poroshenko och representanter för separatisterna. Titeln ger sken av att fredsplanen är ett hinder för Putin och att just hans politik innebär en risk för storkrig i Europa. Programmet förmedlar ingen analys som rättfärdigare eller förklarar den märkliga titeln. Det finns goda skäl att snarast ställa frågan ”Kommer fredsplanen att stoppa Obama eller hotar storkrig i Europa”. Detta utvecklas i punktform nedan. Jag förmedlar en ganska omfattande information, som sammantaget torde visa hur partisk och felaktig rubriken är. I Agenda saknas basal information om Ukraina-konflikten.”  .....

"Ryssland och Ukraina -punkter i anmälan till Granskningsnämden.
1. Janukovitj valdes till president 2010 i ett val med närmare 70 % valdeltagande. OSSE prisade valet som en ”imponerande uppvisning i demokrati”.
2. I sitt installationstal som president 2010 sa Janukovitjs ville se Ukraina ”… som en bro mellan öst och väst och samtidigt en integrerad del av både Europa och det forna Sovjetunionen kommer Ukraina att välja en utrikespolitik som låter vårt land dra maximal nytta av jämställda och ömsesidigt gynnsamma relationer med Ryska federationen, EU, USA och andra länder som påverkar världslägets utveckling”. Hans första utlandsresa som president gick till Bryssel, den andra till Moskva. Ukraina drabbades mycket hårt av finanskrisen och hade dessförinnan under flera år haft en snabb tillväxt.
3. Statskuppen föregicks av en omfattande, långvarig inblandning i Ukrainas inre angelägenheter framför allt från USA, som enligt vice utrikesministern Victoria Nuland satsat motsvarande 5 miljarder dollar för att främja sina intressen. ...  Nuland har träffat bland andra fascistpartiet Svobodas ledare Oleg Tyahnybok och menar att denne är lämplig att ingå i en regering. Det var hon som nyligen blev ökänd genom sitt uttalande ”Fuck EU” (Strunta i EU) i ett avlyssnat telefonsamtal, där hon diskuterade sammansättningen i den kommande kuppregeringen med USA-ambassadören i Kiev. ...  Även EU:s utrikespolitiske talesperson Ashton kan ses på foton med ledaren Oleh Tyahnybok för Svoboda vars beväpnade trupper dominerat bland de beväpnade grupperna på Majdan, mitt bland säkert många flera demokrater som protesterar mot korruption och vanstyre. Svoboda och Högersektorn har med tyst stöd från EU och USA kunnat genomföra statskuppen. Ingen kritik alls mot statskuppen från USA,EU och dominerande massmedia, fastän dessa stödde överenskommelsen 21/2. Sedan helomvändning.
4. Massmedia har knappast rapporterat den viktiga informationen att EU erbjöd 600 miljoner dollar i stöd i november 2013, medan Ryssland erbjöd sig att betala Ukrainas statsskuld på 15 miljarder dollar – 25 gånger mer – och sänka gaspriserna, återuppta oljetransporterna utan politiska krav. New York Times noterade dock EU:s låga bud, samt att ett utlovat IMF-lån hösten 2013 innebar dåliga villkor för Ukraina. Vore det inte närmast ansvarslöst av en statschef att i detta läge anta det avsevärt sämre budet?
5. Protesterna på Maidan mot korruption, oligarkernas makt, vanstyre är förståeliga, men baserades delvis på desinformation. Dominerade av fredliga demonstranter men med ökande inslag av beväpnade högerextremister.
6. 20/2 ingick en överenskommelse mellan demokratiskt vald president och opposition med stöd av USA, EU. Överenskommelsen hade kunnat bana vägen för minskade spänningar mellan olika sociala och etniska grupper, minskat inflytandet från högerextremister, och gett bättre utvecklingsmöjligheter med Rysslands ekonomiska stöd som var 25 gånger större än EU:s bud. Dagens Nyheter skrev på bästa nyhetsplats ”Det lät för bra för att vara sant. President Viktor Janukovitj accepterade på fredagen oppositionens främsta krav. Landet ska återgå till tidigare författning med en vingklippt exekutivmakt. En övergångsregering ska styra i väntan på nyval i höst av både president och parlament. oppositionsledaren Julia Timosjenko friges ur fängelset. Alla anklagelser mot övervåld skulle utredas. Presidenten verkar inte ägna sig åt nya finter. Det blir mycket svårt att svika de givna löftena. Undertecknandet bevittnades av utrikesministrarna från Tyskland, Frankrike och Polen.”
7. Det var för bra för att vara sant. Överenskommelsen accepterades inte av högerextremisterna bland alla demokratiskt sinnade på Maidan, när den presenterades där. Följande dag skedde en statskupp, där presidenten flydde, hotad till livet. Statskuppen stöddes genast av USA & EU, som därmed svek demokratin, liksom dominerande massmedia.
Under trycket av massvåld lämnade 72 ledamöter från Janukovitjs Regionernas parti partiet. Diverse omröstningar skedde i radan, Ukrainas parlament med decimerad numerär på omkring 326 av 450 ledamöter. Man kan ifrågasätta hur fria de var då beväpnade män stod utanför dörrarna. Ny riksåklagaren kom från fascistpartiet Svoboda, liksom vice talmannen."
resten kan ni läsa hos jinge.se

källa: EU:s ledare Catherine Margaret Ashton med Ukrainas nynazister

I kommentarsfältet under jinge inslaget är folk fly förbannad över krigshetsarna i svenska media. Erik tycker: "Värst är ändå SR:s Maria Persson Löfgren i Moskva. Hon kastade på ett tidigt stadium flera journalistiska principer över bord. Nu är hon helt hämningslös och agerar som politiker/propagandist till 100 %."

Jan Hagberg: "De här så kallade utlandskorrespondenterna i Public Service skulle inte kunna fortsätta en dag till på det här viset, om de inte hade fullt stöd från sina överordnade för sina konstanta övertramp. Det är bara att jämföra med hur snabbt ledningen beklagar något inträffat, så snart Israellobbyn hojtar. Eller hur den ingriper, om något positivt om Kuba har råkat slippa genom sorteringsfiltret."

Sista filmen hittades hos fritenk.

Friska upp ditt Ukraina minne hos White TV med: USA och Soros bakom upproret i Ukraina;

NATO:s Stay Behind krypskyttar mördade på Maidan: Fuck the NATO!;

Ukrainsk presidentkandidat: majoriteten i Ukraina vill varken ha EU eller deras nazister;

DN, Aftonbladet och politiker som Bildt medansvariga för Kalla krigets utbrott;

Nya bevis att USA/EU sidan låg bakom krypskyttarna på Maidan;

Naturligtvis bryter Kiev vapenvilan. Porosjenko tappat kontroll över armén;

Nya vapen hjälper inte Västukraina då soldaterna stuckit;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.