Vi är svenska judar eller har judisk bakgrund och tar strid mot ockupationspolitiken

2023-11-14 02:22

 

Precis till nymånen på förmiddagen den 13 november 2023 publicerades på AB en debattartikel av modiga och ärliga judar mot Israels folkrättsbrott i Gaza, Dror Feiler är med:

 

”Vi vill inte att Israel ska tala i vårt namn”

Vi är svenska judar eller har judisk bakgrund och tar strid mot ockupationspolitiken .......

Vi som skriver detta är svenska judar eller har judisk bakgrund. Vi fördömer såväl Israels ockupationspolitik som Hamas terrorattack. Vi eftersträvar en fredlig lösning där israeler och palestinier kan leva sida vid sida med samma rättigheter och villkor.  .....

För det första finns inget enhetligt judiskt folk som tycker samma sak eller har identiska erfarenheter. Särskilt inte när det gäller staten Israels politik. Det finns många judar som aldrig har varit i Israel eller har några personliga kopplingar dit. Många – inklusive vi själva – tar avstånd från den israeliska ockupationspolitiken och förtrycket av palestinierna.

Vi vill inte att Israel ska tala i vårt namn. På så sätt står vi på samma sida som de judiska grupper världen över som engagerar sig mot ockupationspolitiken. Israeliska B’Tselem, svenska Judar för israelisk-palestinsk fred och amerikanska Not in My Name och Jewish Voice for Peace är några av dessa.

För det andra är kritik av staten Israel inte samma sak som antisemitism. Att fördöma Israels ockupationspolitik och etniska rensning av palestinier innebär inte att man avskyr judar. Att ifrågasätta det medieklimat som rättfärdigar dödandet av civila i Gaza är inte antisemitiskt, utom för dem som tror att solidaritet med palestinier bottnar i ett hat mot judar. Utnyttjandet av begreppet antisemitism för att diskvalificera legitim kritik av Israel bidrar enbart till att ge landet carte blanche i sina övertramp mot internationell rätt.  ......

Att inte tillgodose det palestinska folkets rätt till den säkerhet, trygghet och frihet som vi önskar alla israeler kan enbart leda till en fortsättning av den senaste tidens våld.

Att påpeka allt detta är inte att ge uttryck för antisemitism. Det är att erkänna den snart 80-åriga historien av fördrivning, ockupation och våld som har lett fram till den senaste månadens avskyvärda händelser, vilka givetvis måste fördömas oavsett vilken sida som utfört dem.

Det är också ett nödvändigt steg i att hejda den hittills blodigaste våldsspiralen i Israels historia och på sikt uppnå en fredlig samexistens mellan de två folken. Oavsett om vi vill det eller inte har Israel och Palestina ett gemensamt öde.

Henry Ascher

Anna Bartfai

Emma Bartfai

Sara Bartfai

Colette Benyamine

Daniel Bergman

Nina Bergman

Olof Bortz

Casia Bromberg

Damian Migueles Chazarreta

Ilan Cohen

Erland Rappaport Edberg

Anja Emsheimer

Dror Feiler

Staffan Granér

Sara Hellström

Dan Israel

Sergej Israel

Liv Levin

Alexandra Loonin

Dalia Malinsky

Taliah Pollack

Leandro Schclarek Mulinari

Paulina Sokolow

Jakub Srebro

Jonatan Stanczak

Max Waltman

Michal Wiksten

______________________________________

 

Se nedan RT:s nyheter från den 13 november:

- Israels militär IDF mördar Palestinier som flyr från norra Gaza till södra.

- IDF stjäl ägodelar från dessa extremt fattiga flyktingar.

- IDF bombar sjukhus i Gaza hela tiden.

- Israel blockerar gränsövergången mot Egypten även för svårt sjuka som inte längre kan få vård på de svårt bombade sjukhus i Gaza.

- Israel stänger hela tiden av el, vatten och medicin till Gazas sjukhus.

- Gazaborna har inga verktyg att befria de oskyldiga offren som ligger under bråten av sina sönderbombade bostadshus. De torteras långsamt till döds under många dagar av Israel. Sådana extrema grymheter har Hitler aldrig gjort!

- En extremt skadad tioårig flicka intervjuas av RT som räddades efter tre dygn under resterna av hennes f d hem. Hjärtskärande!

- Gaza-läkarna alarmerar att 97% av antibiotika saknas p g a Israels medicinsabotage.

 

Det människoföraktande journalistpacket på SVT, SR, TV4 och de andra lögn kanalerna tiger för det mesta om alla dessa extrema folkrättsbrott mot mänskligheten!

 

WhiteTV undrar varför Turkiet, Iran, Libanon, Jordanien , Syrien, Irak inte skickar hjälp till Gaza med drönare eller båtar från havet och om Israhell attackerar dem slår tillbaka mot Israel? Att skicka förnödenheter till ett koncentrationsläger är ingen krigshandling och får försvaras! Bara Turkiet är starkare än Israel!

Turkey should lead the liberation of Palestine from the Zionists! The US will most likely not attack a NATO partner with the risk to crash it's mightiest tool;

Nya Dagbladet skriver i detta sammanhang den 14.11.:

"Under toppmötet för Arabförbundet (LAS), och Organisationen för islamiskt samarbete (OIC), uppmanade Irans president Ebrahim Raisi den muslimska världen att beväpna palestinierna och hjälpa dem bekämpa Israel om kriget i Gaza inte upphör. Få muslimska ledare tycks dock vara intresserade av att hörsamma kravet att hjälpa Hamas militärt."

Med andra ord: även arabländerna lämnar Palestinierna i sticket!

Detta bevisar tydligt att bara en makt regerar jorden: de som vill ha mycket Loosh-energy, Reptiloiderna.

 

Se även på WTV:

Extremt många bevis hur och varför Israel skapade Hamas som kontrollerad opposition från Swiss Policy Research;

Israels/Netanyahus Final Solution/Endlösung för Palestina, samma Nazi-ideologi! Nya bevis Israel vit fosfor mot barn;

Ca 300 000 demonstrerade i Washington och världen över att rädda Palestinier - 76% i Israel mot Netanyahu;

Israhell fortsätter bomba sjukhus, även för barn! Israel aktiverar sin Hamas för att fortsätta Förintelsen mot Palestina!;

Sionisterna är Reptiloidernas falska flagga. De livnär sig på mänskligt lidande och kontrollerar hela planeten. Därför hjälper ingen Palestinierna!;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.