Julia Caesar läser lusen av Peter Wolodarski (DN)

2017-01-18 18:05

källa: https://asylkaos.wordpress.com/tag/dagens-nyheter/

Julia Caesar är ett pseudonym för en kvinnlig f.d. DN journalist, som varit anställd där under ca. 20 år. Hon skriver för den danska Snaphanen. Hon kom i söndags med en mycket vass krönika mot DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, med titeln Hämnaren i Marieberg. White TV har haft från starten kritisk fokus på lögnblaskan DN som därför fått en egen undermeny på White TV efter alla osanningar om Kreugermordet och M/S Estonia.

DN:s Peter Wolodarski är en av media-Sveriges mest oseriösa figurer. Han är ondskans journalistiska spjutspets i Sverige. Men nu skall Julia Caesar ha pennan:

"När Peter Wolodarski tillträdde som chefredaktör i mars 2013 gjorde han omedelbart två saker. Han deklarerade sina avsikter att bedriva agendajournalistik – i klartext politisk propaganda även på nyhetsplats, som av tradition ska hållas åtskild från opinionsmaterial.

Med välfylld plånbok gav han sig ut på reportershopping och köpte över Niklas Orrenius, 39, från grannen Expressen, där Orrenius hade utmärkt sig med den så kallade järnrörsskandalen som främsta merit. ...

Förutom lönen och fria händer att agera torped mot alla med för DN obekväma åsikter fick Niklas Orrenius särskilda privilegier. Som att bo kvar i hemstaden Malmö och bara behöva flyga upp till Stockholm på redaktionsmöte en gång i veckan. Sådana personliga privilegier till utvalda gunstlingar blir sällan populära på den övriga redaktionen.

FÖR: extremfeminism, islam och HBTQ

Konturerna av Peter Wolodarskis agendajournalistik skulle så småningom avteckna sig ungefär så här:

FÖR: Mångkultur – fast inte där journalisterna själva bor -, massinvandring, värdegrunden (alla människors lika värde oavsett om de mördar, våldtar, rånar eller på annat sätt skadar andra människor), globalisering, gränslöshet, upphävda nationer och nationsgränser, rösträtt för illegala invandrare, islam, moskéer, muslimers rätt till särbehandling, syn på invandrare som ständiga offer, extremfeminism, könskvotering, påtvingade pappamånader i föräldraförsäkringen, HBTQ, insemination för ensamstående kvinnor, identitetspolitik, EU, FN, Nato, RFSU, RFSL, normkritik, kulturmarxism, Fredrik Reinfeldt, falska nyheter om att invandring lönar sig, alla partier utom SD men i synnerhet miljöpartiet, Hillary Clinton, popblajkultur, invandrares rättigheter även och i synnerhet när de går ut över svenskars.

MOT: fri debatt, Putin och Nisse i Hökarängen

MOT: Sanning och publicistisk anständighet, SD, fri och öppen debatt, Nisse i Hökarängen, SD, invandrings- och islamkritik, konservatism, SD, alternativmedia (kallas ”pissrännor” alternativt ”hatsajter”), reglerad invandring, SD, signalement på misstänkta brottslingar, SD, invandringskritiker, Reva-projektet, fritt och självständigt tänkande, SD, åsikter i de breda befolkningslagren, islamkritiker, SD, Nya Tider, nationer, SD, etniska svenskars rätt till sitt eget land, sunt förnuft, SD, könsroller, kultur, bildning, SD, svenskhet, svensk kultur och traditioner, SD, Brexit, David Cameron (”en nolla”),  Donald Trump, SD, Ryssland, Vladimir Putin, SD. ...

En övergiven yrkesheder fladdrar i vinden

De skärvor man numera plockar ur jorden i Marieberg är nedsmutsade, flagnande rester av en stolt och kulturbärande publicistisk tradition. På den tidning som i decennier hyste några av Sveriges mest ansedda stilister och publicister; en Herbert Tingsten, en Jolo (Jan Olof Olsson), en Barbro Alving, en Red Top (Lennart Nyblom),(journalist) en Mauritz Edström, fladdrar i dag en övergiven yrkesheder tom och sladdrig i vinden som tvätt på en tvättlina. Ett förverkat anseende hos läsare och övriga media har allt snabbare förpassat DN ut i den mediala periferin. Stanken av rutten journalistik från Marieberg når inte bara Sverige utan numera också andra länder.

Frysboxen – den första utrensningen

Några månader efter tillträdet, sommaren 2013, sjösätter Peter Wolodarski sin första utrensning, den så kallade Frysboxen. Den ska kosta tidningen 30 miljoner men är ett perfekt sätt att göra sig av med gamla erfarna medarbetare som inte är så lätta att styra och manipulera utan kan befaras göra motstånd mot agendajournalistiken och bli svårhanterliga. ...

De belastas inte av mognad och livserfarenhet

Efter utrensningen har Peter Wolodarski den lätthanterliga redaktion han vill ha. Frysboxen har skrämt upp de kvarvarande journalisterna. De inte bara tystnar. De inser att om man vill behålla jobbet gäller det att rätta in sig i ledet och anpassa sig till agendan och de nya kvastar som sopar bort kvalitetsjournalistik och gammal yrkesheder ur vrårna. Sanning och publicistisk anständighet, källkritik, objektivitet, saklighet och konsekvensneutralitet ska inte längre styra tidningens journalistik. ...

Det jag skriver når näringslivets toppar

Efter Ikéamorden skriver jag en krönika med en rad exempel på politiska mord i Sverige, ”Sveriges mörka krafter”, som publiceras den 17 augusti 2015. Jag skriver i vanmakt och ursinne över det medvetet och frivilligt importerade våld där vi svenskar av politikerna med stöd av journalisterna frambärs som offer.

Mina krönikor har länge varit en källa till irritation för Peter Wolodarski, och även för Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Vad jag inte vet är att de i samband med Ikéamorden får klart för sig något jag inte själv känner till – att det jag skriver når långt utanför de vanliga kretsarna av läsare i alternativa media. Näringslivstoppar skickar länkar till mina krönikor till varandra i mailkedjor som också når fram till DN.  ...

Karaktärsmord beordrat av Peter Wolodarski

Den utveckling som Niklas Orrenius enligt Peter Wolodarski beskrev ”med skrämmande precision” i tidningen den 5 september 2015 är i själva verket ett karaktärsmord på mig, helt utan sakargument, beordrat av Wolodarski själv och effektuerat av hans lydige lakej Niklas Orrenius. Strategin är tydlig: jag görs till syndabock för all påstådd främlingsfientlighet i Sverige. Jag är hindret för Peter Wolodarskis agenda. Därför måste jag oskadliggöras.

Peter Wolodarski är rädd. Rädd för att han håller på att tappa kontrollen. Han och Expressenkollegan Thomas Mattsson är skakade av insikten att företagsledare läser och delar mina krönikor. Wolodarski har sett sig föranlåten att än en gång skicka ut sin torped Niklas Orrenius till min bostad. ...

Nya Tider publicerar DN:s lögner

September 2016. En dramatisk månad då gamla invanda kulturmarxistiska härskarmodeller visar sig i sin obarmhärtiga nakenhet. Hela det politiskt korrekta Kultursverige som anser sig ha monopol på yttrandefrihet chockas i sina vänstervridna grundvalar och genomgår en svår kris när det efter många turer står klart att förlaget Alternamedia och tidningen Nya Tider får ställa ut på bokmässan i Göteborg. Sveriges Författarförbund tråder långdans genom lokalerna med plåsterlappar för munnen för att visa hur hotade de känner sig av ”nazisterna”. De vill absolut inte dela med sig av sin yttrandefrihet till skribenter som inte har samma vänsteråsikter som de själva.

I samband med bokmässan publicerar Nya Tider i ett stort reportage ett urval av de lögner som DN har publicerat och som Peter Wolodarski är ansvarig för. ..

Artikelserien – ett fiasko som ökar DN:s badwill

Nästa attack riktar Mattias Hagberg mot Expressens ledarsida som enligt Hagberg befinner sig i ständigt krisläge, och i synnerhet mot de kvinnliga medarbetarna Anna Dahlberg och Ann-Charlotte Martéus.

Artikelserien blir ett fiasko som helt motverkar sitt syfte och kraftigt ökar DN:s badwill. De angripna går till välformulerat försvar. Alice Teodorescu bemöter Hagbergs misstänkliggöranden och ohederliga argumentation. Hon drar paralleller mellan angiveriet i diktaturen DDR och det svenska debattklimatet .....

Stanken av unken härskarmentalitet

Det är något i DN:s orkestrerade kampanj mot liberala ledarsidor och den systematiska oviljan att ta in verkligheten som dröjer sig kvar hos mig. Jag känner äckel inför att se min gamla arbetsgivare förnedra sig så oförblommerat. Finns det ingen gräns för hur djupt DN kan sjunka?

Förutom att kampanjen är osmaklig och stinker av unken härskarmentalitet innehåller angreppen på Göteborgs-Posten en direkt skymf av Torgny Segerstedt, GHT:s chefredaktör som hade modet att göra motstånd mot nazisterna när i stort sett alla andra tidningar – i synnerhet DN – vek sig och krälade i stoftet för Hitler.

”Vi får icke förråda det svenska i oss”

Statsvetaren Lars Trägårdh, som inte är rädd för att sjunga ut, gör en kraftfull markering mot Mattias Hagbergs vantolkning av Segerstedts inställning till nationalism. I sin sista gästkrönika i G-P den 23 december 2016 skriver han:

”Och återigen åkallas Segerstedt som lite av en husgud. Han sägs bejaka ”det antiaktoritära och antinationalistiska stråket inom liberalismen.” Problemet med detta är bara att Segerstedt var en större tänkare än så. Han var långt ifrån ”antinationalistisk”. Snarare var han en ganska typisk liberal nationalist för vilken just nationalstaten var en av liberalismens grundpelare. Utan den saknades förutsättningar för både individens frihet och nationernas välstånd, för att tala med Adam Smith. Dessutom var han likt demokrater från vänster till höger under denna tid stolt över Sverige, dess folk, dess historiska arv och dess värderingar.”

”I april 1940 skriver han: ”Vårt land är stort och vitt. Här hör vi hemma. Banden mellan de enskilda och detta folk kunna icke skäras av utan att förvissnande drabbar den avskilde. De som försöker bemänga svensk livsluft med främmande element, nå endast till att förgifta sin egen atmosfär. Vi får bara icke svika. Vi får icke förråda det svenska i oss, detta arv från tusenden av generationer, utflödet i sinnelag och kynne av denna jord. Det skapar hemlöshet, tomhet, rotlöshetens eviga förbannelse. Folk och land, rätt och vett äro heliga. Det svenska är heligt. Som aldrig förut vidgas i dessa dagar bröstet av glädje att vara svensk. Här bor frie män, och fria skola vi förbliva. Vår generation måste fatta posto på den sida i striden för rätt och vett och frihet, där våra fäder stått. Inget tummande på svenskheten fördrages.”

En epok som går till historien som dårskapens tid

När man läser Torgny Segerstedts ord från 1940 ser man klart allt vad vi har förlorat under den epok som inte kan gå till historien som något annat än Dårskapens tid:

Det fria tänkandet. Medvetenheten. Reflexionen. Det historiska seendet. Klokheten. Det sunda förnuftet. Friheten att yttra oss. Stoltheten över vårt land, vår kultur och våra traditioner. Självbevarelsedriften. Kampviljan. ”Det svenska är heligt.”

Och vad har vi släppt fram istället?

Dårskap. Bara dårskap. Det kommer att stå oss dyrt." Så slutar hennes modiga och visa ögonöppnare om Peter Wolodarski och Bonniers DN.

Annan DN-kritik på WTV:

DN-skrapan lyste inte i tyska färger efter Berlin massakern, DN-ledningen rasister;
DN demokratins dödgrävare, Expressen med Update 4.9.
Bonnier ville sälja hela koncernen till Hitler 1940 och fly till USA; Detta inslag är censurerat på Google!
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.