Jacob Wallenberg har ingen moral i motsats till Margot Wallström

2015-03-11 19:50

AB rapporterar i kväll: "Wallenberg sågar Löfvens beslut" och "Konsekvenserna kan bli kännbara under en lång tid." DN hetsar med rubriken: "Expert: Bryter man ett avtal får man lida för det" och "Utrikespolitiskt haveri för Sverige". SVT fortsätter med den subtila kritiken mot regeringen: "Wallström bryter mot diplomatiska normer" och "Kindberg Batra: skrotat avtal riskerar jobben". SVT:s hemsida ger före Aktuellts inslag oppositionens Kindberg Batra över sex minuter att kritisera regeringen, men inte ens en minut för Löfven eller Wallström.

källa; utrikesminister Margot Wallström visar den moraliska vägen i Mellanösternpolitiken

Ingen av gammelmedia ger positiv kritik. För dem är moral och mänskliga rättigheter bara tomt prat. Wallström bryter inte mot diplomatiska normer. Sverige tog klart ställning mot apartheid regimen i Sydafrika, vilket var moraliskt mycket påkallat och vilket ledde till internationell respekt för lilla Sverige. Dessutom fick Sverige sedan förtur med sina investeringar när den hemska gamla regimen äntligen hade knäckts. Vilken bra investering denna politik blev för Sverige på lång sikt i detta land.

I Syrien har Sverige blandat sig in i landets inre angelägenheter och givit över en miljard till de yrkesbrottslingar, som terroriserar hela mellanöstern med Saudiarabiens stöd och som idag kallas för ISIS eller IS. Detta var moraliskt ett stort fel (moderaterna naturligtvis), men ingen av gammelmedia har kritiserat denna inblandning.

Varför får regeringen inga applåder längre av gammelmedia som under Vietnam tiden, där Sverige också gick moraliskt i bräschen mot USA:s fruktansvärda härjningar i detta lilla land? Ingen journalist på den tiden skulle ha förebrått Olof Palme att bryta mot diplomatiska normer eller att agerandet riskerar exporten och därmed jobben till USA.

Skillnaden är att media idag stenhårt kontrolleras av de västliga säkerhetstjänsterna med Mossad, CIA och MI6 i spetsen. De har byggt upp Saudiarabien från början som en lydstat i Mellanöstern för att bl. a. inte bli avklippta från oljan där. Saudiarabien finansierar sedan länge attacken mot Syrien genom att ge pengar till Al-Quaida och ISIS, en produkt av USA och Israel, för att behålla splittringen och kontrollen över Mellanöstern, så att ingen angriper Israel och så att mark blir ledig för oljepipelines genom Syrien till Europa, för att tränga bort Ryssland från den europeiska energimarknaden.

Dessutom vill Mossad, CIA och MI6 få igång det tredje världskriget genom spänningar mellan den muslimska och den kristna världen, och då är alla länder som har en extrem tolkning av koranen extra välkomna.

Att huset Wallenberg saknar all form av moral har vi redan fått lära oss i samband med deras rånmord på Ivar Kreuger 1932. Då började en ohelig och för Sverige negativ allians mellan bankhuset Wallenberg och socialdemokraterna. Men dagens reaktion från Jacob Wallenberg visar att Sverige kan skatta sig lycklig, att denna allians har stora sprickor, tack vare Margot Wallström och tyvärr inte Löfven. Det var hon som var hela tiden mot förlängningen av Saudi-avtalet tillsammans med MP. Det var hon som drev på det modiga beslutet att erkänna Palestina som stat och ge dem en egen ambassad i Stockholm. Det är bra för Sverige om skurkstater som Israel och Saudiarabien kokar av ilska. Då kan Sverige börja sätta måttstock i världen igen som under Palmes tid, som just därför mördades.

Det är juridiskt helt fel att som DN skriva "Bryter man ett avtal får man lida för det". Man bryter inte ett avtal om man inte väljer att förlänga det. Avtalet löper ju ut utan tvång att förlänga det. Då finns inget avtal längre som någon kan bryta emot. Hade regeringen direkt vid maktövertagandet sagt att man nu inte kommer att följa det befintliga avtalet längre, då hade de brutit mot det. Det är en helt annan sak. Det handlar alltså om ren smutskastning från DN:s sida att sätta sådana rubriker.

Naturligtvis är den uteblivna förlängningen av avtalet inte bra för Sveriges näringsliv och jobben. På kort sikt. Men när det gäller skurkstater måste moralen gå före jobben. Istället bör regeringen och näringslivet se till att det grymma saudiska kungahuset blir av med sin makt, precis som man gjorde i Sydafrika. Sedan när den av Sverige stödda oppositionen vunnit makten i Saudiarabien och människorna, framförallt kvinnorna blivit friare, blir uppdragen till svenskt näringsliv betydligt större än idag, då exporten till diktaturen är enbart obetydliga 11,2 mdkr. Margot Wallströms politik är alltså en mycket bättre investering för Sverige på lång sikt, än vad det av Wallenberg styrda svenska näringslivet önskar. Alla de näringslivstoppar som nyligen skrev under DN:s debatt artikel efter order av Jacob Wallenberg har inte bara bristande moral, vilket är föga förvånande då deras företag även stödde aparthheid regimen i Sydafrika, men också en kortsiktighet i sitt tänkande som diskvalificerar dem som ledare för stora bolag. Om de istället skulle ta sitt förnuft till fånga och bejubla regeringen och aktivt stödja en putsch i Saudiarabien, skulle detta bli en betydligt bättre investering än att slicka en extremt brottslig regim.

Skönt att Wallenbergarnas makt över regeringen har fått sig en rejäl törn tack vare att Margot Wallström och andra med moral i kroppen stod på sig. Stort TACK Margot Wallström!

(F ö: Om Margot Wallström plötsligt skulle dö i cancer, hjärtinfarkt, mord genom ensam galning, olycka eller "självmord" så vet vi att Mossad ligger bakom!)

Se även på White TV: Skönt att en av världens brutalaste diktatorer Saudis kung Abdullah är död;

Erkänna staten Palestina modig reaktion på Mossads Anna Lindh mord;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.