Berlin förbjuder anti-Corona demonstration 29 augusti, men domstol tillåter den, updateras löpande

Wednesday, 26 August 2020 22:07

Den tyska delstaten Berlin får panik. Efter den extremt framgångsrika manifestationen mot idiotiska Corona-restriktioner där ca en miljon tyskar från höger och vänster deltog den 1 augusti 2020 ska nu den 29 augusti komma ännu mera till Berlin. Då beslöt Berlin-regeringen den 26 aug på förmiddagen att förbjuda samtliga Coronarelaterade demonstrationer i Berlin den 29.

Fulmedia är på deras sida med ett oväntat undantag, högertabloiden Bildzeitung, som har ungefär samma skräpnivå som Expressen. De kritiserade förbudet på det skarpaste och påminde om att BLM-demonstrationen i Juni 2020 i Berlin gillades av staden trots att de flesta var utan munskydd och närmare än 1,5 meter från varandra. Att ange som förbudsskäl att folk kommer att strunta i dessa regler är inte tillräckligt för att sätta den grundlagsskyddade demonstrationsrätten ur spel. I synnerhet inte i Berlin som har en frihetshistoria när DDR gick i graven för drygt 30 år sedan. Denna demonstration kommer att bli historisk. Och svensk media, även de alternativa, tiger.

https://m.bild.de/politik/inland/politik-inland/demo-verbot-in-berlin-angriff-auf-eines-unserer-hoechsten-grundrechte-72580918.bildMobile.html

Robert F. Kennedy junior kom i fredags till Berlin för att stödja manifestationen. 80 lastbilar med plakat väntas. På fredagen den 28 kommer förvaltningsrätten i Berlin med sitt beslut om staden Berlin har rätt att förbjuda Coronamanifestationerna den 29 aug 2020. I bedömningen spelar det en roll att förbudet grundas på en lokal ordningsstadga och inte på en lag. Många bedömare anser att en så lågtrankad rättsregel inte kan sätta grundlagen ur spel. Dessutom har Berlin tillåtit motdemonstranter vilket verkar väldigt ensidigt. Den gigantiska manifestationen från den 1 augusti har inte ökad Coronasiffrorna alls.

Nu, tidigt på eftermiddagen den 28.9.20, häver förvaltningsrätten i Berlin stadens/polisens förbud. Det finns inga tecken för en omedelbar fara för den allmänna säkerheten, tyckte domstolen. Den tyckte också att Berlin hade gjort en ytlig och slarvig utredning. Domstolen gav anvisningar att folk inte kommer för tät inpå, men tillät att deltagarna struntar i maskerna.

Polisen i delstaten Berlin aviserar nu 3 000 man för att övervaka Coronademonstrationerna. Det kommer nog inte räcka mot över en miljon frihetsälskare. https://m.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/gericht-entscheidet-corona-demo-in-berlin-kann-stattfinden-72615448.bildMobile.html

Tidigt på kvällen den 28 aug överklagade Berlin-polisen förvaltningsrättens beslut och enligt Bild kan kammarrätten komma med sitt avgörande redan senare i kväll, alltså den 28.8. https://m.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/gericht-entscheidet-corona-demo-in-berlin-kann-stattfinden-72615448.bildMobile.html

wilfried peters

Men kammarrättens beslut kom under natten, tidigt den 29 aug och bekräftade förvaltningsrätten, där ordföranden Dr. Wilfried Peters (bilden ovan från domstolen) är den stora hjälten. Wow, det tyska rättssystemet funkar bättre än det svenska. Delstaten Berlins polis kan inte överklaga detta, så det vinner laga kraft. Hade demonstranterna med Michael Ballweg från "Querdenken 711" i spetsen förlorat inför kammarrätten då hade de kunnat vända sig till den tyska författningsdomstolen i Karlsruhe, där en studievän till mig från München är vicechef för andra senaten.

Tyskland kämper just nu en historisk frihetskamp mot den djupa staten där Merkel-diktaturen är en central del. Merkel styrs precis som sin far Adolf Hitler via sina Rothschildgener av demoner och annat negativt pack från den nedre 4. dimensionen. De hatar Tyskland och andra fina länder som Sverige och gör allt för att förinta dem.

Google har tagit bort WTV:s inslag från sin sökmotor.

Se även på WTV:

https://youtu.be/KLmyDrB16k8

https://youtu.be/TKgwP3YwyXo

28.8.20 kommentar från Håkan Bergmark (POP) : https://youtu.be/DCYNnSc9NEw

Demo framför ryska ambassaden i Berlin 28.8.20 på eftermiddagen med syftet att Ryssland, England och USA avslutar sin ockupation av Tyskland sedan 1945. https://youtu.be/pwTk6rjrl8g

Lista med samtliga live stream videos av den 28.8.20:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLtiAbKGkRyjQ1OCYEjSrqDQu8MS5nU_YU&pbjreload=

Korta notiser från demonstrationerna den 29.8.20:

Polisen blockerar på olika ställen i Berlin då folk trängs för tät och då kan de inte hålla det av domstol och myndigheter anordnade Coronaavståndet. Bara på Friedrichstraße är det runt kl. 12:00 mer än 30 000 människor och nya tränger in.

Berlin har aldrig haft en så stor och fredlig manifestation i modern tid.

Blockerar polisen den 29.8. trots demonstrationstillstånd? https://youtu.be/N2Hnllw0-BA

En demonstrerande läkargrupp sade att de hade sällan så litet jobb som under Corona. Influensan 2017 - 2018 vållade betydligt mer läkarbete för dem.

Det syns påfallande många preussiska flaggor (svart vit röd) och ryska. Även andra östeuropeiska flaggor viftas jämte de tyska, amerikanska och Pride. Även ett "Q" för Q-Anon syns.

merkel krim

Källa: https://uk.news.yahoo.com/berlin-braces-anti-corona-demonstration-060035504.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS9zZWFyY2g_cT1tZXJrZWwrc2NodWxkaWcmY2xpZW50PWZpcmVmb3gtYi1tJnN4c3JmPUFMZUtrMDAxeF95U1JfSzg2Vmo0V20zdGVybHF6NjlLbWc6MTU5ODcxMzUzMDM1MCZzb3VyY2U9bG5tcyZ0Ym09aXNjaCZzYT1YJnZlZD0wYWhVS0V3aWh5Y3VBMk1EckFoVnZ3SXNLSFN2UEFYd1FfQVVJQmlnQiZiaXc9MzYwJmJpaD01MTI&guce_referrer_sig=AQAAANraWHrCRp22M1-_zasIlKF_6Epbol8vGqbg3D_fs-Ngr7fnKf0AhlClFHXvU5lYGzYnzyvHKeY_THpP2if7I6PF4dVQK_ZNInN7q5ZvF4mDSDejmFfZ7H4ZaUPaVbyewe--JXN6BEjlIMFN33a_f3qao4oQ4WoXYHaG-k9EvFQi

Då polisen blockerar har man under lunchtiden sökt hjälp hos förvaltningsrätten att de tvingar polisen att öppna upp så att demonstrationståget kan gå genom centrala Berlin som planerat.

Journalister från Bild attackerades med språkkörer som skanderar "Lügenpresse" lögnpress.

Runt 14-tiden ropar polisen att demon är upplöst då folk struntar i Coronadistansreglerna samt munskydd. Svårt att verkställa. På Friedrichstraße satt sig folk på gatan för att trotsa polisen. Två vattenkanoner står i beredskap. Polisen har burit bort många sittande från Friedrichstraße.

De skanderingar som hörs mest är "schließt Euch an!" (anslut er).

15:07 såg en svensk flagga under Berlins sol.

15:15 första arresteringar av folk som ville slinka igenom polisens avspärrningar.

15:33 författningsdomstolen i Karlsruhe har kört över polisen. Deras avspärrningar var olagliga. Detta betyder att arresteringarna också stred mot grundlagen. Wow!!! Dags att Sverige också får en författningsdomstol så som partiet Populisterna kräver. Infot kom via ryska Telegram från schweizaren Samuel Eckert vars live stream blev saboterat, se nedan. På författningsdomstolens hemsida var det kl. 17:47 fortfarande ingen hänvisning till detta beslut. Det kan därför handla om fake news. Idag, 30.8.20, står det helt klart att Samuel Eckert har tyvärr spridit fake news.

16:19 TT (via SR) ljuger om antalet deltagare i Berlin och talar om sammanlagt 18 000. Bara på Friedrichstraße var det kl 12:47 runt 30 000 enligt Bild. Även Expressen sprider fake news om 18 000 trots att de hänvisar till Bild. Expressen låter sedan sitt inslag försvinna och tiger som resten inom msm. Enligt Bild live ticker från 15:52 var det bara på Straße des 17. Juni ca. 30 000 enligt officiella uppgifter från Berlin-polisen. Mot kvällen uppger Bild att myndigheterna utgick ifrån maximalt ca.38000 deltagare.

DN sprider idag följande fejk news: ""Upprörda demonstranter svarade med att sjunga nationalsången och ropa ”vi är folket”, något som ofta görs på högerextrema demonstrationer i Tyskland."

https://www.dn.se/nyheter/varlden/protester-mot-coronarestriktioner-i-berlin-och-london/

"Wir sind das Volk" myntades av folket från DDR när det kämpade för sin frihet på Berlins gator för drygt 30 år sedan. Var hela DDR fyllt med högerextremer???

17:17 Robert F. Kennedy jr håller tal vid Siegessäule enligt Bild, som förlöjligar och smutskastar honom som konspirationsteoretiker.

18:14 svensk alternativmedia tiger alltjämt om den epokgörande anti-Corona-jordbävningen i Berlin med undantag av MI6-kontrollerade Alfheimr (Kristoffer Hell), som enbart fokuserar på Robert F. Kennedy jr, dock utan att hänvisa till WTV:s utförliga rapportering, bara engelskspråkig. WTV tigs ihjäl i Sverige.

19:15 en större grupp demonstranter försöker att storma det tyska parlamentet Reichstag, men stoppas av polisen på trapporna utanför. Vissa uppgifter från alternativjournalister gör gällande att några faktiskt lyckades tränga sig in i Reichstag. Några anhölls.

Under natten till söndagen löste polisen upp en stor fredlig församling runt Siegessäule med våld.

Under den 30.8.20 fortsatte polisen att skingra nya försök till demonstrationer. Ett nytt tal från Robert F. Kennedy blockerades också.

På kvällen den 30.8. står det numera helt klart att polisen igår blockerade demonstrationståget på ett lömskt sätt så att det uppstod onödig trängsel vilket sedan gav polisen förevändningen att stoppa tåget och samtliga demonstrationer med argumentet att den av domstolen och staden föreskrivna Corona-distansen på 1,5 m inte hade genomförts. Detta polissabotage ökar misstanken att polisledningen i Berlin är kriminell!

I slutet av Epoch Times långa live stream, vid ca. 6 timmar och 40 min börjar väldigt intressanta tal.

och här olika live stream för den 29.8.20:

https://youtu.be/nGWIkwAa4L8

https://youtu.be/or03AJGEEG0

Kinesiska Epoch Times funkar bäst: https://www.youtube.com/watch?v=v51PGX0aW7Y

Den som har mest följare verkar ha saboterats, el och Internet försvann: https://www.youtube.com/watch?v=mrikVV_nagg&feature=emb_title

https://m.bild.de/news/inland/news-inland/corona-demos-in-berlin-72629634.bildMobile.html

 

You must be logged in to comment.