Estniska partiet Ekre i Estonia-krismöte med Harri Ruotsalainen i Estlands parlament, Felixrapporten bekräftades Update 11.9.21

Friday, 10 September 2021 21:51

Den 10 september 2021 kl 09:00 skulle det estniska partiet Ekre, efter presskonferensen från den nya Estonia-dykföreningen Mare Liberum Foundation (MLF) med Margus Kurm dagen innan,  ha hållit ett krismöte om Estonias sänkning i det estniska parlamentet Riigikogu med live sändning. Men den mediala överföringstekniken saboterades, förmodligen av MI6. Alla de andra estniska parlamentspartierna ville inte veta av detta sanningssökande, då de är under hård MI6 kontroll.

Man hade bjudit den f d finska räddningsingenjören Harri Ruotsalainen, som var en av de första på plats efter förlisningen. Han anlitades sedan som expert av den finska delen i JAIC, den officiella lögn kommissionen som bestämt Estonia-narrativet sedan 1997. Han är mycket kritisk till JAIC. De frågade aldrig om bogvisiret och hemligstämplade alla Estonia-handlingar till 100 år.

Jüri Lina meddelade för WTV först kl 22:40 den 10 september att en inspelning av mötet nu publicerats på det estniska partiet Ekres hemsida. Den är på 1,5  timmar och Jüri hade bara sett de första 30 min där det mest sensationella var att den finska JAIC-medarbetaren Harri Ruotsalainen uppgav att Estonia strax efter avresan från Tallinn kl 19:15 den 28 september 1994 efter att de passerat den estniska ön Dagö gick ner med farten till 6 / 5 knop för att sedan öppna bilrampen därbak för att kasta ut en eller två lastbilar i havet, som förmodligen hade smugglat knark.

Sverige hällde sedan 1996 mycket sand, grus och makadam på dessa dumpade lastbilarna för att förstöra bevis. De låg an bra bit ifrån själva vraket. Officiellt hette det från svenska staten att grus och makadam hälldes bara runt vraket för att stävja havsbotten för betongövertäckningen. Under detta manöver lossnade flera kroppar runt vraket som sedan spolades i land utanför Estland. Snacka om att störa gravfriden!

Harri Ruotsalainen kan bevisa denna drastiska minskningen i farten med radarbilder från finska kustbevakningen.

Detta skulle i så fall bekräfta den s k FELIX-rapporten från ryska GRU (förmodligen författat av Putin) som dök upp februari 1996, se närmare kapitlet "FELIX-rapporten" sidan 159 i min bok M/S Estonia sänktes, som kan laddas ner gratis här .

Harri Ruotsalainen uppgav att kaptenen på något sätt tvingades att stanna Estonia vid den djupaste platsen och dumpa smuggelgods. Detta medförde att vatten kom på bildäck, dock i mindre mängder. Med bara detta vatten hade Estonia flutit i minst ett dygn. Att hon sedan sjönk så fort var ett attentat. Någon hade gjort flera hål i Estonias skrov under vattenlinjen uppgav Ruotsalainen. Vilken modig man! Det här kan kosta honom livet!

Se även på WTV:

Estniska anhöriga och f d statsåklagare Margus Kurm har tröttnat på Sveriges och Estlands nya Estonia-mörkläggning, sprängskador på bilderna och tredje hål;

Estonia-sonar stördes förmodligen av svensk ubåt för att sabotera undersökningarna 13 juli 2021;

Sv Haverikommissionen ljög igen: sikten god när Estland körde över Sverige och filmade Diskovery-hålet;

Någon har öppnat Estonias bogramp mellan 25-årsdagen 2019 och idag, helt öppen! Kustbevakningen lät det ske!

Det prisbelönta Estonia-filmteamet har tjuvhållit info om de stora sprickorna i Estoniaskrovet som fokuserades på idag;

Haverikommissionens Jonas Bäckstrand ljuger svenska folket rakt in i ansiktet att JAIC:s Estoniautredning kan vara korrekt!

 

Filmen är tyvärr hittills bara på estniska:

https://youtu.be/U_1_PJrr824

 

You must be logged in to comment.