Uppdrag granskning visar att landsting måste avskaffas, ett krav från Populisterna

Thursday, 11 January 2018 10:44

Uppdrag gransknings (UG) inslag igår om landstinget i Västernorrland och folkets uppror över den nedlagda förlossningsavdelningen BB och akutsjukvården på Sollefteå sjukhus var tyvärr felvinklad, som Lotta Gröning med all rätt kritiserar. Det är mycket opassande att UG svartmålar förtvivlade människor som propagandakrigförare. Det handlar inte om propaganda när modiga medborgare för en gångs skull vågar att stå upp mot etablissemangets nedmontering av välfärdsstaten och extremt brutna vallöften. I synnerhet inte när det gäller kvinnor och barn! Om man har sunda och förnuftiga värderingar på UG åker man ut som Joakim Lamotte (inslaget censurerat på Google/Firefox) eller Hannes Råstam, som f.ö. i morgon har sin sjätte dödsdag.

källa: http://www.adalen17.se/

Det är bra att UG belyser de oförsvarliga hot som landstingspolitikerna har satts ut för, men detta får inte leda till en svartmålning av de modiga aktivisterna i Sollefteå, som delvis ockuperar sjukhuset för att "tvinga" fram att vallöftet om en fungerande akutmottagning och BB infrias.

White TV tar upp ärendet då UG:s reportage visar på ett utmärkt sätt hur förlegat landstingen är. Den citerade förvaltningsjuristen har formellt rätt, att kommunen skall respektera vad landstinget gör, därför folket har en gång i tiden valt denna uppdelning. Men i praktiken har juristen och UG fel. Landstingen har missutvecklats till en slags utsugarmaffia som bara tänker på sina egna jobb men inte folkets behov av sjukvård.

Folket är först och främst organiserad genom kommunerna. Därför skall kommunerna naturligtvis få kunna kritisera landstinget, som är en liten översittar-grupp som har fjärrmat sig från folket så som kometen Halley från solen.

Dessutom är UG-journalisterna och landstingspolitikerna obildade, då de inte förespråkar en kommun- eller landstingsintern bank. Då skulle finansieringen för sjukvården bli mycket enklare och sänka skatten istället. Det nya uppstickarpartiet Populisterna har detta med i sitt partiprogram.

Populisterna kräver även att landstingen avskaffas. UG:s sista inslag i länken nedan ger mycket bra argument för detta viktiga krav. Populisterna vill även att så många beslut som möjligt läggs på kommunnivå för att stärka basisdemokratin.

 

https://www.svtplay.se/video/16580858/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-19-sjukhusstriden-i-solleftea

 

 

You must be logged in to comment.