Turkiska hackers RedHack: Turkiet kände till att Reyhanli attacken skulle ske, men ingrep inte

Monday, 03 June 2013 17:23

Källa

Den turkiska hacker gruppen RedHack kom över dokument från den turkiska säkerhetstjänsten Gendarmerie Intelligence Department, att de kände till redan den 25 april 2013, att Reyhanli attacken skulle ske den 11 maj 2013, rapporterar Turkish Weekly. Turkiet hade alltså kunnat förhindra massakern i Reyhanli om de velat. Istället skyllde de på Syrien. Till detta passar, att samtliga övervakningskameror i denna turkiska gränsstad hade satts ur funktion, så att gärningsmännen inte kunde spåras, som White TV tidigare hade rapporterat.

Källa, ett av RedHacks hackade bevis, att Turkiet kunde ha förhindrat blodbadet i Reyhanli, som man felaktigt anklagade Syrien för

Den turkiska regeringen förnekar inte dokumentens äkthet, men menar att de inte har med Reyhanli massakern att göra, vilket är ren nonsens. Som reaktion tog Turkiet fram en syndabock, en gendarmeri officer, som nu sitter häktat och görs ansvarig för att ha läckt informationen till RedHacks, vilket de förnekar. Stackarn blev Turkiets Bradley Manning, som USA felaktigt beskyller och torterar, för att ha läckt dokument till Wikileaks. Han skall nu dömas till livstids fängelse.

Oppositionen i Turkiet kallar deras president Recep Tayyip Erdogan för massmördare, då han lät ske blodbadet i Reyhanli.

Se även White TV:s inslag: Nya bevis att Turkiet bombade i Reyhanli: övervakningskameror avstängda

 

You must be logged in to comment.