Har vi blivit lurade om radioaktivitetens farligheter?

Tuesday, 12 March 2013 22:53

Idag har White TV igen ett gästbidrag, från Fritänkaren. Tack! White TV har dock inte kompetensen att kunna avgöra om det tekniska innehållet är korrekt. Däremot hade White TV ett tidigare inslag om botemedel mot radioaktiva strålningsskador här.

Vad vet vi egentligen om radioaktivitet?
Media säger att det är jätte farligt och skriver långa artiklar om hur världen badar i radioaktivitet ifrån Fukushima, Tjernobyl etc och hur farligt det är, men stämmer det?

Jag har försökt att gräva lite i det och i slutänden så har jag fler frågor än svar och märker att hela sanningen inte får komma fram.

Så jag skriver denna artikel och refererar till många saker och hoppas att vi tillsammans kan försöka att skapa en rättvisare och sannare bild av vad radioaktivitet är och inte är.

Till att börja med så ger ett radioaktivt pellet på ungefär 2-3 cm lika mycket energi som 2-3 ton ved, 1 ton kol eller 470 liter olja.

Bara det borde vara tillräckligt som en anledning till en eventuell mörkläggning av sanningen eller åtminstone en anledning att kolla upp om det som påstås stämmer om radioaktivitet.

Det och allt du någons velat veta om radioaktivitet finns på denna föreläsning.

Jod-131 Vad vet du om jod-131? Till medias glädje så rapporterade man efter Fukushima att jod-131 släpptes ut i stora mängder och ger sköldkörtelcancer. Gissa vad botemedlet mot sköldkörtelcancer är…jod-131. Om du vill gå vidare på detta så kan jag rekommendera TheTrutherGirl som fick mig att börja kolla i det.

Fukushima kunde aldrig ha exploderat pga kärnbränslestavarna, det är fysiskt omöjligt.
Och för de som har missat det, så har Jim Stones avslöjat hur det troligen var Stuxnet viruset som saboterade Fukushima, att Tsunamin ej var naturlig samt att reaktor 4 aldrig hade något kärnbränsle i sig eller var i bruk.
Vidare skriver han att Reaktor 3 saknade hela reaktorkärnan efter olyckan och de medier som påstod att det hände saker med reaktor 3 eller 4 efter olyckan, ljög. Han har högupplöst bildbevis som till och med snotts och användas av annan media.
Om Stones bevis stämmer, vilket jag finner mycket troligt, så är det en lögn av gigantiska mått. Allt kan läsas på hans blog med den passande titeln ”3/11 was Japan’s 9/11. It’s all documented folks!”

Der Spiegel: Är radioaktivitet så farligt som vi trodde?
Ur artikeln Nuclear Exaggeration: Is Atomic Radiation as Dangerous as We Thought?
Der Spiegel skriver hur Sovjet tvingade civila, ur staden ”Metlino”, att arbeta ut skyddskläder med radioaktiva ämnen till Sovjets första atombomb. Tvärt emot vad västvärldens media propagerade om så var dödssiffrorna extremt låga med tanke på omständigheterna.

Denna propaganda används efter Tjernobyl olyckan också, enligt tyska tidningen Focus så skall över 500000 människor ha dött på grund av olyckan, fram tills idag, men sanningen enligt Der Spiegel är att endast en bråkdel av de siffrorna stämmer.
8 olika organisationer världen över är eniga om att de höga propagerade dödstalen ifrån Tjernobyl enbart är påhittade och att de verkliga siffrorna är av en mycket låg nivå. Se klippet:

Det är känt att drygt 4000 barn fick sköldkörtelcancer i Ukraina efter olyckan men det är föga känt endast 9 dog av dessa och resten blev botade. Så; var är katastrofen Greenpeace? eller ska jag fråga David de Rothschild istället?

Vi kan gå vidare till Hiroshima där  Wikipedia propagerar för att drygt 100000 människor dog av de långsiktiga skadorna. Efter att ha undersökt drygt 86000 människor sedan händelsen så är sanningen att ynka 700 dog av de långsiktiga skadorna. Majoriteten av människorna dog relativt direkt efter explosionen, där antalet döda hamnar uppe i 140000.

Visste du att våran kropp är radioaktiv av sin natur? Vi har drygt 5000 radioaktiva sönder fall i sekunden och våran kropp strålar ut 200000 gammastrålar i minuten.
Visste du att det finns radioaktiva gruvor och varma källor som är attraktiva resemål?
Visste du att många varma källor värms upp av radioaktiva material i jorden?
Visste du att i studie efter studie så har det visat sig att människor mår bättre av låga doser radioaktivitet och att radioaktivitet kommer ifrån hela vår livsmiljö även solen och din tv?
Visste du att de enorma kostnaderna för att bygga ett kärnkraftverk beror på staten och inte på att det är så extrem farligt?
Visste du att 95% av all energi i kärnbränslestavarna är oanvända då de tas ut som avfall ur kärnkraftverken?

Visste du vidare att detta kärnavfall kan användas i flera tusen år utan att plocka upp nytt bränsle och att tekniken har funnits sen 60-talet? Den kallas för Fast Breeder Reactor och medan övergav denna effektivare teknik då kärnbränslet blev billigare.

Detta är bara toppen på isberget, det finns hur mycket som helst att läsa om detta ämne.
Så vad är summan av kardemumman? Jo, vi blir ännu en gång lurade, radioaktivitet är dåligt i både försmå och förstora mängder medans där emellan så är det gynnsamt och bra.

 

You must be logged in to comment.