Skandaldom från Göta hovrätt för hets mot folkgrupp

Friday, 28 September 2018 20:42

Hovrätterna är värst i Sverige. Det är min slutsats efter nästan 30 år av domstolspraxis i Sverige. Dit skickas ofta domare som antingen är ett lätt byte för mind control eller där etablissemanget har en hållhake på dem, som t. ex. Anders Iacobaeus. Han var oktober 1996  rättschef i Ines Uusmanns (S) kommunikationsdepartement, som då var ansvarig för Estoniafrågorna. I dag är det 24 år sedan M/S Estonia förliste. Den 9 oktober 1996 höll jag en liten pressträff om vår Estonia-ansvarsprocess i Paris och meddelade, att vi ansökt hos den franska domstolen att göra en ny dykning till Estonias vrak för att säkra bevis.

Den 11 oktober 1996 publicerades Anders Iacobaeus' intervju i SvD där han meddelade att den svenska regeringen skulle påverka domstolen i Paris med diplomatiska medel att förhindra en ny dykning och bevisupptagning. Jag skrev då ett protestbrev till samtliga svenska riksdagsledamöter att regeringen skall låta bli att påverka domstolar, i synnerhet utländska. Följden blev att Anders Iacobaeus förlorade jobbet på departementet och blev utnämnd domare i en av Norrlands hovrätterna. Senare blev han chef för hela Hovrätten för övre Norrland. (Se närmare sid. 48 ff i min bok M/S Estonia sänktes)

Domstolen i Paris saboterade sedan vår ansökan om bevis mot gällande fransk lag.

Chefen för den skandalomsusade svenska haverikommissionen JAIC, Olof Forssberg, fick sparken efter att SR kunde visa att han hade ljugit för dem. Som tack blev han lagman i Svea Hovrätt, (se närmare sid. 59 ff i min o n bok).

Efter UG:s avslöjanden till 10-årsdagen av Estoniakatastrofen, att den svenska tullen hade fått order från högsta ort att vinka igenom rysk militärmaterial som hade smugglats på Estonia, gav statsminister Göran Persson (som ville att Estonia-sanningen kommer upp) uppdrag till Svea hovrätts president Johan Hirschfeldt, att utreda vapensmugglingsuppgifterna. Hirschfeldt mörklade det hela och förstörde hela bevismaterialet. Expressen:

"Allvarliga anklagelser riktas mot hovrättspresident Johan Hirschfeldt.
Han misstänks ha mörkat viktiga fakta i samband med utredningen om hemliga militära transporter på "Estonia" - och har nu anmälts till justitieombudsmannen.
- Hirschfeldts agerande måste utredas, säger riksdagsledamoten Lars Ångström till Expressen
."

-----------

Idag går ett ramaskri genom de semi-alternativa media mot Göta hovrätt:

Hovrätt ändrar friande HMF-dom – dömer kvinna till tre månaders fängelse för hets mot muslimer

Samnytt skriver: "I Jönköpings tingsrätt friades 65-åriga Christina från hets mot folkgrupp efter att hon i sociala medier vid flera tillfällen gått till hårt angrepp mot framför allt muslimska invandrare. Göta hovrätt ser dock annorlunda på fallet och dömer Christina till tre månaders fängelse och 6 300 kronor i böter.

Christina har reagerat på att hon kallats till inte mindre än sex polisförhör och att polisen gjort husrannsakan i hennes hem, beslagtagit hennes mobiltelefon och författat en förundersökning på drygt 150 sidor – åtgärder som hon förknippar med grov brottslighet, inte med att uttrycka sina åsikter på nätet. Christina säger sig aldrig i hela sitt liv tidigare ha begått något brott.

Hon har även nekat till att ha skrivit en del av de saker hon döms för, och hävdat att det kan ha varit hennes inneboende. Hovrätten menar dock att det är styrkt att Christina skrivit samtliga av de saker som ligger till grund för domen."

Ofria Fria Tider rapporterar:

"2016 blev kvinnan själv slagen medvetslös och blodig av ett gäng så kallade "ensamkommande flyktingbarn", en misshandel som bland annat påverkat hennes minne. Ingen dömdes dock för det överfallet. (fet genom WTV)

Kvinnan har mått mycket dåligt och känt sig oerhört kränkt av den utdragna och integritetskränkande behandlingen från polisen sida."

Partiet Populisterna och många andra vettiga som AfS kräver att hets mot folkgrupp paragrafen avskaffas. Den missbruks politiskt. Istället skall tjänstemannaansvar återinföras i Sverige, även mot domare, som skall väljas av folket och inte korrupta politiker.

P.S.: 2 okt 2018:: när man googlar Göta hovrätt är all kritik mot denna dom borttagen av Google. WTV:s inslag kommer först på nästsista sidan av alla söksidor, nämligen Google-sidan 12, där ingen söker vanligtvis.

Se även:

Våldtog fosterdottern i fyra års tid – nu sänker hovrätten skadeståndet för lärarparet

Annan domarkritik på WTV:

Flesta domare i Sverige värdelösa då under mind control;

Att sharia-tingsrätten ligger i Solna ingen slump; Populisterna kräver att nämndemän avskaffas;

 

 

You must be logged in to comment.