Mynttorgsaktivisterna myntar nytt motstånd: genom plakat

Saturday, 13 January 2018 16:22

källa

Tack till Yrsa Häggströms sida Bakom kulisserna. Hon uppmärksammade på dagens manifestation på Mynttorget i Stockholm genom de s.k. Mynttorgsaktivisterna. De skriver på sin hemsida:

"Mynttorgsaktivisterna – Folkets rätt framför maktens girighet!
Vi är ett gäng vanliga medborgare i alla åldrar, unga som gamla som har fått nog! Vi är allt ifrån studerande, förvärvsarbetare och pensionärer. Vi har återkommande tysta manifestationer. Vi låter budskapen på våra plakat föra vår talan.

Vi tror på denna form av opinionsyttring. Det är viktigt att vanligt folk får visa sin vilja, vi behöver en plattform. Om vår manifestation kan få några till att själva söka reda på fakta och börja tänka logiskt så är mycket vunnet. Även om det går sakta så börjar fler och fler förstå vidden av alla negativa konsekvenser för medborgarna som detta vanstyre har lett till. Vi blir alla drabbade.

Responsen är mycket positiv. Förbipasserande ger oss tummen upp, stora leenden, uppmuntrande ord, stannar till för givande samtal etc.
Vi får ut väldigt mycket av detta, inte minst knyter vi många nya vänskapsband och kontakter. För de som vill så brukar vi avsluta med att gå ut och äta en bit, umgås och prata om allt möjligt efter manifestationen.
"

Idag den 13 januari 2018 samlades ett fyrtiotal aktivister på Mynttorget. Man hade räknad med flera. De flesta var rädda, därför filmade jag inga ansikten. Någon äldre blev oförskämt och ville inte ens att jag filmar plakatet.

De flesta var trevliga vanliga svenskar som vågade visa att de fått nog av Löfvens förtryckarpolitik. Det är ingen politisk organisation som står bakom Mynttorgsrörelsen.

 

 

You must be logged in to comment.