Tips om Självförsvar för kvinnor

Saturday, 09 January 2016 16:29

av Jan Erik Sigdell

Jag läser gång på gång om hur kvinnor antastas sexuellt och våldtas av män, vilkas härkomst man inte får lov att nämna i Sverige (!). Särskilt aktuell är nu invandrarkalabaliken i Tyskland under nyårsnatten som förhoppningsvis blir en spik i likkistan för Merkels ohämmade men narcissiska invandrarpolitik. Det är beklagligt att många kvinnor blir närmast förlamade av rädsla när de råkar ut för sådant, eller handlar i panik och slår vilt omkring sig och därmed snarare gör fel, för det senare hjälper vanligen inte så mycket. Det är viktigt att någorlunda behålla självkontrollen och målmedvetet slå på rätt ställe.

Detta skall och får inte tas som en rad instruktioner för aggression och angrepp! Det är fråga om självförsvar mot angrepp! Vi har alla rätt att försvara oss mot våld som kan skada eller rentav döda! Den som använder sådant för angrepp är kriminell och gör sig straffbar, men om man vid självförsvar möjligen skulle skada angriparen så har man ju handlat i panik och inte kunnat bedöma eventuella följder. Vi kan ju inte stillatigande och fegt borttittande låta allt det ske som nu äger rum och ser ut att bara bli värre, utan bör även med sådana råd bidra till att förhoppningsvis många kvinnor klarar sig undan.

För några årtionden sedan ägnade jag mig litet åt jiu-jitsu och under militärtjänsten på 60-talet (när jag ännu levde i Sverige) fick vi en kort men ändå träning i närkamp. Det finns kurser i självförsvar som man nog borde rekommendera samt webbsidor med goda instruktioner (på svenska, engelska och tyska). Efterföljande råd låter ju brutala, men med mindre kan man nog i många fall inte klara sig ur en situation med sexuellt våld. Det gäller ju dig själv och inte honom. Blir han skadad, möjligen med bestående men, så är det hans eget fel. Han får skylla sig själv, det är ju angriparen som tar en risk. Det är bättre så än att du måste göra abort, i värsta fall bli smittad med HIV eller syfilis (eller med den obotliga antibiotikumresistenta varianten av gonorré som enligt rykten har börjat sprida sig: och på det sättet få en del av ditt liv förstört. Det är ju verkligen rättvisare om han som gärningsman eventuellt får detta än att du får det.

Mannens ömtåligaste ställe är testiklarna. Försök att sparka hårt i skrevet och träffa pungen så att han vrider sig av smärta och då kan du sannolikt sticka därifrån. Eller stöt in ditt knä där så hårt som du kan. I värsta fall, om det inte går på ett annat sätt och du når den: grip pungen och krama och dra i den så hårt som du kan. Blir testiklarna skadade, är det hans eget fel. Frau entkommt Afrikanern durch Tritt in die Genitalien.

Fatta tag i öronen och slit i dem. Försök få tummen eller ett finger in i ett öga, eller i båda, och tryck hårt. Eller tryck pekfingret kraftigt rakt in i halsgropen under struphuvudet och mellan de översta revbenen, där det känns mjukt. Slå hårt uppåt på näsan vid överläppen med handkanten eller knytnäven, eller tryck kraftigt uppåt där med handen. Att slå framifrån eller från sidan är inte lika effektivt.

Bit hårt var du kommer åt. Försöker han stoppa snoppen i din mun så bit till så hårt du kan. Skulle den bli delvis genombiten så får han ju verkligen skylla sig själv. Om du ger honom en örfil så gör det på rätt sätt: slå inte bara på kinden, som snarare gör honom mera aggressiv, utan i så fall med handflatorna rakt på öronen så att han av hörselchocken för tillfället blir ur stånd att handla. Skulle trumhinnan skadas är detta åter hans eget fel.

Använd armbågen till att kraftigt stöta in i revbenen eller mellangärdet. Sparka i knävecket bakifrån så att han ramlar omkull, eller kraftigt framifrån på knäet så att det blockeras. Kommer du åt en arm så försök ”bryta” den med det s.k. polisgreppet, om du vet hur.

Angrips du av en hel grupp är situationen naturligtvis svårare att ta sig ur, men om du på ett sådant sätt kan göra dem primära angripare tillfälligt oförmögen att handla, har du kanske ett tillfälle att sticka därifrån innan de andra blir aktiva, för förhoppningsvis vet de för några ögonblick inte vad de skall göra.

Blir du fasthållen så finns det metoder att ta sig ur greppet, men dessa behöver träning i en självförsvarskurs.

I en del europeiska länder kan man köpa pepparspray i apotek och andra butiker. Den är kanske inte tillåten i Sverige, men man kan få den utomlands. I Tyskland är den för närvarande slutsålt och väntas igen i mars eller april. Den skall man naturligtvis ha snabbt gripbar och inte längst nere i handväskan där man inte hittar den i tid. Spraya inte i motvind, för då får du det själv i ansiktet och också på litet avstånd så att du inte får för mycket av det själv. Tyska polisen lär numera ha ett spraygel som inte bildar ett dimmoln utan kletar i ansiktet på motståndaren. Han märker det först när han försöker gnida ut det ur ansiktet och då sprider ut gelet över det, där det först då gör sin riktiga verkan. Men detta är inte tillgängligt för allmänheten. Kanske kan man ha en dosa cayennepeppar i fickan att kasta i ansiktet. Hårspray i ansiktet kunde kanske vara ett alternativ.

Ett tips från en White TV tittare som kom under kvällen:

Röd eller grön färg på sprayburk(helt laglig) lika effektiv el.bättre än pepparspray, sitter kvar flera dagar så gärningsmannen kan identifieras!

Se även en updatering på White TV av gårdagens inslag, som stördes under publiceringen:

Modig polis: över 2000 + 100 anhållna asylsökare ville sex och förnedring i Köln, polischef sparkad;

 

 

You must be logged in to comment.