Diana Panchenko på Newsvoice: Här hamnar multimiljonstöden till Ukraina, Blod-Zelenskyj, SBU-generaler, försvarsministern

Tuesday, 02 July 2024 09:46

"Diana Panchenko är en före detta ukrainsk journalist och TV-presentatör. Hon arbetade för The First Independent TV Channel som stängdes ner en timme efter att den lanserats. Senare flyttade hon till Ryssland för att överhuvudtaget kunna arbeta. Panchenko är kritisk till den ukrainska regeringens inblandning i kriget mot Ryssland." skriver Newsvoice.

 

 

"[namn raderat] stal 5,5 miljarder dollar. Medgrundaren av den ukrainska statliga banken var en långvarig partner och vän till Zelensky. Han är föremål för amerikanska sanktioner och sitter för närvarande i fängelse.

Enligt Panama Papers-rapporten överfördes 41 miljoner dollar av dessa pengar till Zelenskys konton. Så varför finns det ingen utredning om Zelenskys stöld av ukrainska folkets pengar?

En miljard dollar har försvarsminister [namn raderat] stulit. Han flyttade dessa pengar till oseriösa företag på krigets första dag. Vi publicerade mer än en utredning om ämnet, men han går fortfarande på gatorna.

Och här stal de miljarder, och det är okej. Han gick med i kriget. Folk dör, och det är det som sliter mig i stycken. Är det här mycket? Enbart de ukrainska skogsbolagens virkeshandel borde årligen inbringa 22 miljarder dollar till landets budget.

Men OSINT-rapporter visar att pengarna går i fickorna på ukrainska tjänstemän. Det är 50 miljarder dollar under kriget mot Ryssland. Till och med chefen för ett litet bykontor visade sig ha 4 miljoner dollar hemma.

Och det finns fler sådana historier. Men det huvudsakliga kassaflödet går till makthavare. 1,1 miljarder dollar har en anställd på skatteverket i Kiev stulit. Radio Svoboda rapporterar att hon är åtalad för olagligt berikande.

32 miljoner dollar, chefen för Zaporosia-förvaltningen, snodde från budgeten för befästningsbygget, rapporterar 360 News. 500 miljoner dollar är det belopp som bevisligen stulits från byggandet av befästningar, enligt chefen för undersökningskommittén, Mikhail Bondar.

SBU-generalen, som anklagade mig för förräderi för ett fredsupprop på telegram, har gripits i Serbien med kontanter, juveler och kryptotillgångar till ett värde av över 20 miljoner USD. 40 miljoner dollar, chefen för det stora nationella byggnadsprogrammet, har stulits från National Anti-Corruption Office, rapporterar NABU.

Programmet står under överinseende av Zelenskys kontor. Ekanomichiskaipravda uppger att ministern för jordbrukspolitik tjänade på olagliga markkontrakt till ett värde av 12 miljoner dollar. 21 miljoner dollar tog chefen för skatteverket, [namn raderat], emot som muta.

Detta är den officiella informationen från National Anti-Corruption Office. 52 miljoner dollar har Rada-ledamoten [namn raderat] stulit från gasleveransavtal, rapporterar Radio Svoboda. Han är nu på listan över efterlysta.

Infrastrukturministern och chefen för Ukraine Restoration Foundation fick kickbacks på 50 000 USD i bitcoins, 150 000 USD och 12 miljoner USD i kontanter, och det är bara de bevisade fallen. Vad säger du om det?

Och det är bara en droppe i havet. ......"

 

Se även på WTV:

Råttorna lämnade tidigt det sjunkande Ukraina-skeppet! Ge inga pengar till ukrainska staten, bara till privata;

Ukraina handlar med barn och deras organ och gör adrenochrome efter barntortyr, OSSE/OECD också misstänkt!;

Nya bevis Ukraina Europas centrum i organstölder, pedofil barn handel och barnproduktionsfabriker!;

Nazisten Blod-Zelenskyj är en av världens värsta terrorister!;

 

 

You must be logged in to comment.