Islands Auroracoin skall konkurrera ut Bitcoin och Fiat-money

2014-03-21 23:26

källa, norrsken över Island ger namn till deras nya lokalvaluta

Vid midnatt mellan den 24 och 25 mars 2014 får Island en ny digital privatvaluta, Auroracoin. Baldur Friggjar Óðinsson anges som skapare av denna Bitcoin liknande digitalvaluta, men BBC rapporterar att namnet är förmodligen ett pseudonym och att ett bolag i Panama skall ligga bakom.

Samtliga 333 000 islänningar skall denna natt få 31,8 Auroracoins gratis till sina datorer. Detta är den första halvan. Den andra halvan på 10,5 miljoner Auroracoins kommer sedan att grävas fram på ett liknande sätt som Bitcoin, som nyligen krisade genom Mt. Gox-börsens bedrägliga konkurs.

Den Isländska regeringen vill förbjuda Auroracoins, vilket inte är helt fel, efter de negativa Bitcoin erfarenheter.

Att Auroracoins precis som Bitcoins skall vara begränsade är ett stort problem då det skapar deflation, precis som guldmyntfoten. Pengar skall mängdmässigt anpassas till BNP. Då den varierar måste penningmängden ha samma flexibilitet. I praktiken betyder det, att pengar skall backas upp med arbete, och inte guld, skuld eller datorkraft. Pengar är inget annat än en motprestation för samhällsnyttigt arbete, som alla är överens om.

Se närmare den Vita Skolan i Nationalekonomi här.

Se även på White TV: Bitcoin Ponzi Scheme kraschat igen;

Kryptopyramidspelet Bitcoin kan manipuleras+Bitcoinbank rånad på 1 M USD;

Bitcoin Ponzi Scheme bubble crashade;

White TV avråder från Bitcoin: luktar pyramidspel