UG medskyldig till de nya hemlösa, har skyddat bankernas kriminella pyramidspel

2020-02-14 22:54

SVT:s Uppdrag granskning kom onsdagen den 12 februari 2020 med ett omskakande reportage om hemlösheten i Sverige. Att ämnet satts i fokus var mycket bra, men de stora orsakerna till bostadsbristen förtegs delvis eller helt. Att den ansvarslösa migrationspolitiken är en av de stora bovarna skymtade i all fall fram litet grand. Att Sverige har en helt vansinnig hyresmarknad var det tyst om. Den finns för att sossarna och andra politiska makthavare ska kunna tillskansa sig billiga och centrala hyresrätter på allmänhetens bekostnad. I Tyskland och andra länder fungerar bostadshyresmarknaden mycket bättre.

Men den största boven av alla skyddades som vanligt av UG: privat-bankerna. WTV har sedan 2011 ideligen tipsat UG om vårt kriminella banksystem och om mitt bankparasitmål mot Wallenbergarnas SEB. Men det varit knäpptyst, ingen reaktion alls.

Problemet är i korta drag att privat-bankerna i smyg tillskansat sig möjligheten att producera ca. 98% av Sveriges pengar, nämligen de digitala. Detta strider mot 9:14 i Regeringsformen, en del av den svenska grundlagen. Riksbanken kontrollerar bara kontanterna. De allra flesta svenska kronor som kommer in i samhället föds genom utlåning av privat-bankerna. Om alla skulle betala tillbaka sina lån samtidigt, skulle inga kronor vara i omlopp längre. Vad värre är, så vill bankerna ha ränta på sina lån. Penningmängden för dessa räntor har dock aldrig skapats. Samhället slåss alltså jämt om en penningmängd som är för liten, som leken hela havet stormar, stolen för räntorna finns inte.

Denna brist på räntepengar gör att nya lån måste tas för att betala räntorna på de gamla. Men de nya lån belastas också med räntekrav. Bristen på räntepengar ökar då exponentiellt. Allt som växer exponentiellt måste smälla någon gång, vore det cancerceller eller banksystemet. Därför har vi finanskriser med jämna mellanrum. Detta är anledningen varför bankerna håller nere räntorna, de vill inte att banksystemet kollapsar.

Bankerna måste hela tiden locka in nya låntagare i systemet för att fördröja kraschen. Detta är ett olagligt pyramidspel enligt lotterilagen. Det hela är ett modernt slavsystem.

De historiskt låga räntorna medför att det blir billigare för folk att låna. Detta gör att flera har råd att köpa en bostad, hyresmarknaden fungerar ju ej. Bostadspriserna rusar då i höjden och ingen kan längre köpa en bostad för sparade pengar som det var för länge sedan.

I ett reformerat banksystem, som den Vita skolan i nationalekonomi förespråkar, förstatligas även de digitala pengarna, precis som kontanterna. Då behövs inga skatter längre eftersom Riksbanken skapar de pengar som staten behöver. Då kan staten bygga så mycket bostäder de vill och folk kan spara så mycket pengar att de kan köpa bostäder utan banklån.

Riksbanken ska i dessa fall inte låna pengar till staten utan ge de i form av bidrag, utan återbetalningskrav och utan räntebelastning. Nationalekonomerna har inte ens ett uttryck för den typen av pengar. Jag har döpt dem till arbetspengar, då pengar inte ska backas upp med en skuld som idag eller med guld som förr, utan med arbete. Då har vi varken deflation eller inflation som idag.

Dessutom har det blivit så illa i Sverige, att bankerna med sin penningproducerande makt i bakgrunden har påverkat staten så negativt, att Sverige har de högsta byggkostnader i hela EU när det gäller bostäder. Massa med idiotregler och avgifter har införts för att öka bostadsbristen, så att bankernas balansräkningar kan trissas upp med mera "värdefulla" bostäder.

Bankernas penninggirighet har nämligen medfört att de har spekulerat så hejdlöst på derivatmarknaderna (bankernas egna spelcasinon) att de är nära kollaps. De svenska bankerna och bostadslåntagarna tillhör de mest utsatta i världen.

Hade UG alltså hjälpt till med att avslöja och krossa vårt kriminella banksystem, hade vi fått en bankreform där staten kunnat bygga de bostäder som behövs, som under miljonprogrammet under Sveriges glanstid. På den tiden tuktade sossarna bankerna på ett vettigt sätt.

https://www.svtplay.se/video/25556016/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-21-de-nya-hemlosa?start=auto

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.