Turkiets Erdogan dödar demonstranter; får hård kritik

2013-06-04 22:27

Turkiets regering under president Erdogan misshandlar och dödar demonstranter enligt ett slags löpande band princip. Respekt för yttrandefrihet och demokrati finns inte, men en sällsynt girighet att få kontroll över gas- och oljepipelines genom Syrien, vilket är ett av huvudskälen att Erdogan förråder ett muslimskt grannland, som man hade så goda relationer med, att Erdogans och Assads familjer firade semester tillsammans.

Källa

Demonstrationerna i centrala Ankara, Taksim-torget, handlar inte enbart om ett inköpscentrum (Erdogan vill gynna sin svärson), utan utbredd missnöje hur Turkiet förtrycker Syrien och att arbetslösheten stiger onormalt bland ungdomar. Dessutom är turkarna trött på den hemska mediacensuren. En fastighets bubbla är klart synlig och de ständiga devalveringar ökar inte precis Erdogans popularitet, börsen rasade i måndags. Hans dagar är räknade trots stödet från kriminella USA.

Att felaktigt påstå demonstranterna skulle vara ett litet antal försvagar hans position ytterligare, då alla kan se raka motsatsen, och tyska politiker har redan krävt ett stopp i Turkiets medlemsförhandlingarna med EU. Landet är inte mogen ännu för EU. EU kritiserade Turkiet hårt för överreaktionerna mot demonstranterna.

Farligast för Erdogan är dock demonstranternas sammansättning: unga och gamla kvinnor, män i alla åldrar, akademiker, arbetare, studenter, olika religioner.

Källa:
Protesters in say police paint over ID numbers on their helmets to prevent identification pic.twitter.com/XRQoqfojpJ

Titta på några skrämmande occupy filmer nedan, för att öka den sociala kontrollen mot den turkiska regeringens maktmissbruk.

Titta även på White TV:s: Turkiska hackers RedHack: Turkiet kände till att Reyhanli attacken skulle ske, men ingrep inte, Nya bevis att Turkiet bombade i Reyhanli: övervakningskameror avstängda, NATO-granat avfyrades av FSA på Turkiet, inte av den syriska armén!

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.