Ca 1 miljon tyskar protesterade mot Corona-munskydd och Merkel i Berlin 1 augusti 2020

2020-08-04 18:59

Fulmedia i Tyskland och Sverige har ljugit och nedtonat den eneroma folkliga stormen mot Corona-trakasserier och Merkelregeringen i Berlin den 1 augusti 2020. ARD och ZDF påstod att enbart ca. 17.000 demonstranter hade kommit, men en bildjämförelse med en prideparade tidigare på samma ställe visar att ca. en miljon tyskar från hela republiken hade rest till Berlin för att framföra sitt missnöje.

Ofria Fria Tider spred fake news om ca. 20.000 demonstranter.

Polisen sade att de hade skingrat demonstrationen p g a folk inte bar munskydd och inte höll 1,5 m distans. Men polisen misslyckades, då det var för mycket folk. Men el och Internet stängdes ner för demonstrationsområdet.

Den kände silver-aktivisten Thorsten Schulte blev arresterad och han klagade att runt Kanzleramt, där Merkel arbetar, fanns en grupp med 15 till 20 poliser, som enbart hade invandrarbakgrund, många från Mena. De betedde sig extremt brutalt och hänsysnlöst jämfört med vanliga tyska poliser.

Kort innan hade Berlin en Black Lives Matter demo och där hade aktivisterna inte heller munskydd eller 1,5 m mellan sig. Men då grep Berlins polis inte in.

Bussar och motorcyklar som ville till Berlin för att demonstrera den 1 aug blev blockerade utan giltiga skäl. Även vattenleveranser saboterades för att minska antalet deltagare.

Förmodligen har det sedan upplösningen av DDR för 30 år sedan inte varit så många fredliga demonstranter på Berlins gator. Detta är ett mycket positivt tecken!

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.