Iraks parlament röstade att kasta ut USA, svensk media ganska tysta

2020-01-06 03:27

källa: https://www.dw.com/en/iraqi-parliament-votes-to-expel-us-troops-awaits-government-approval/a-51892888

På eftermiddagen den 5 januari 2020 kom en nyhetsbomb: för första gången sedan länge är Iraks parlament enig. Man röstade " igenom en resolution som kräver att regeringen ska begära att den USA-ledda koalitionen som strider mot IS ska dra sig tillbaka från Irak. Det betyder att även Sverige kan tvingas lämna." skriver SvT kl 13:54 på sin hemsida. Men AB och Expressen tiger nästan. WTV var minst fem gånger inne på AB och Expressen men kunde inte hitta deras inslag på Nätet trots att de är där, men undangömt. De senare kom med en liten text under en helt annan och mindre viktig rubrik.

Tyska Deutsche Welle skriver: "Parliament has voted to ask the government to end an agreement to host US troops in Iraq. The move would oust all foreign soldiers, including those from Germany. President Trump has threatened Iraq with sanctions."

Detta är ett dråpslag mot främst USA men även Väst. Äntligen avslutas den folkrättsvidriga ockupationen av Irak, som inleddes 2003 med lögnen att Irak skulle ha massförstörelsevapen. Underbart!

Och svensk alternativmedia med  undantag av Nordfront tiger helt. Återigen ett bevis att CIA och Mossad kontrollerar de svenska media. I ärlighetens namn får dock tilläggas att ofria Fria Tider har skärpt sin Iran/Irak rapportering efter WTV:s kritik. Det är dock okänt om de har läst vårt inslag.

Annan Trump kritik på WTV:

Trump vidrig massmördare och krigshetsare, Qassem Soleimani/Abu Mahdi al-Muhandis bekämpade IS;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.