Tyskland har fått sin egen Skripal-affär made in England, två ryska diplomater utvisad Update

2019-12-05 16:24

Igår utvisade Tysklands regeringschef Angela Merkel (CDU) via utrikesminister Maas (S) två ryska diplomater med underrättelsebakgrund efter lösa anklagelser från Der Spiegel om ett mord på 40-årige Zelimchan Changosjvili från Georgien i Berlin Tiergarten den 23 augusti 2019. Han hade stridit i Tjetjenien mot Ryssland och var misstänkt islamist.

"En rysk man greps kort därefter misstänkt för dådet.

Beslutet att utvisa två ryska diplomater har fattats sedan ryska myndigheter vägrat samarbeta i mordutredningen, enligt det tyska utrikesdepartementet." skriver TT.

"Moskva reagerar starkt på beskedet att diplomaterna utvisas.

– Vi tvingas genomföra en serie vedergällningsåtgärder, säger en representant för det ryska utrikesdepartementet till nyhetsbyrån AFP.

Ryssland anser att det handlar om helt grundlösa spekulationer. Innan nyheten om utvisningarna blivit känd, svarade Kremls talesperson Dimitrij Peskov på frågor om anklagelser om rysk inblandning.

– Jag tror inte att det finns seriösa misstankar (om inblandning från ryska myndigheter) och det kan inte finnas sådana, sade han vid en presskonferens tidigare på onsdagen.

– Det här haussas upp av tyska medier, men det betyder inte att det ligger något i detta."

Hur oseriöst tyska Spegel vinklar sin rapportering vet vi redan från M/S Estonia fallet. I mordtfallet Tiergarten börjar Spiegel med att fastställa att den häktade misstänkte Vadim Sokolov, 49, som har ryskt pass, är skyldig för mordet utan att en rättegång ens har ägt rum. Detta är förtal.

Sedan påstår Der Spiegel att Sokolov egentligen heter Vadim Krasikov, som ska ha varit internationellt efterlyst för mord. Möjligtvis var han en uppdragsmördare från Putin, enligt Spiegel, eftersom data om hans falska pass ska ha försvunnit i Ryssland och där slutade man också att jaga honom för mordet.

Spiegel åberopar som källa tre oseriösa aktörer, främst Bellingcat. Internetportalen startades av Eliot Higgins, som luktar MI6 agent hela vägen. Det var han som publicerade först att det ska ha varit ryska BUK missiler som skulle ha använts för att skjuta ner det malaysiska planet MH-17 över Ukraina sommaren 2014, precis när de amerikanska kuppmakarna i Ukraina höll på att förlora inbördeskriget. Då behövde Väst en extra svartmålning av Ryssland. Idag vet vi att ukrainska MIG skjöt ner MH-17 ifrån luften och inte ryssarna, som hade absolut inget intresse i detta illdåd.

källa

Och nu på måndag den 9 december 2019 ska Merkel träffa Putin och Macron i Paris om samtal över Ukraina. Så lämpligt att då svartmåla Putin just in time.

De grundlösa tyska anklagelser påminner om Skripal-fallet, där England misstänks ligga bakom giftgasattacken mot en rysk dissident och Magnitskij ärendet, där Uppdrag Granskning har spridit antiryska fake news.

Update 7 december 2019: AB kom med ny smutskastning mot Ryssland, som snabbt gömdes bakom betalväggen. Nu kokas det ihop nya lögn om Skripal-affären. Alla de extrema misstankar att MI5, alltså England själv utsatte Skripal och hans dotter för en chemisk attack, sopas som vanligt under mattan. I Tyskland ska nu riksåklagaren undersöka fallet, då två av de ryska "misstänkta" en kort stund ska ha vistats i Tyskland 2014. Här missbruks gammelmedia och korrupta åklagare för att saboteras Ukraina-mötet i Paris den 9 december 2019.

Sedan visade det sig att Putin ville ha den mördade georgiern utlämnad till Ryssland för massmord på 98 oskyldiga ryssar. Men Tyskland vägrade. Att då anklaga Ryssland för bristande samarbete att klara upp brott är verkligen ett hån.

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.