Holländska oppositionspolitiker genomskådar lögnerna i MH17 utredningen

2016-03-04 20:45

30mm kulhål från den ukrainska Su-25

Allt fler sanningar kommer upp och pekar på Ukraina som den skyldige som sköt ner det malaysiska passagerarplanet MH17 över Ukraina den 17 juli 2014. Putin är helt oskyldig. Men sanktionerna mot Ryssland baseras främst på denna falska anklagelse och skadar EU.

Nederländska oppositionspolitiker pekade på följande utredningsskandaler för MH17 fallet i det holländska parlamentet:

1. USA:s utrikesminister John Kerry refererade tidigt till amerikanska radardata som skulle utpeka Putin som den skyldige, men tjuvhöll dessa data fram till idag. Ryssland visade dock sina radarbilder, som utpekar en ukrainsk Su-25 som den som sköt ner MH17.

2. Ukraina påstår att deras samtliga radaranläggningar inte fungerade när MH17 sköts ner. Bortsett från att ingen tror på dem så kritiseras Ukraina varför de inte alarmerade den civila luftfarten om denna extrema säkerhetsrisk. De har en skyldighet att göra så.

3. Den civila rättegången mot Ukraina vid Europarådets domstol för mänskliga rättigheter i Strasbourg saboteras. Kärandena där kräver skadestånd från Ukraina, för att de inte stängde sitt luftrum över de farliga områden, där MH17 sköts ner. Denna process är helt oberoende av frågan vem som är skyldig för MH17 massmordet. Domstolen har hemligstämplat hela processen efter en regel som enbart tillåter, att undantagsvis vissa dokument får hemligstämplas, men naturligtvis inte hela akten. Sedan över ett år vet kärandena inte om Ukraina ens blivit delgiven stämningsansökan. Det är unikt att hemligstämpla hela processen så att inte käranden får insyn i processhandlingarna. Rättsrötan är där lika stor som i M/S Estonia-rättegången som har stått stilla i 20 år.

Mer kan ni läsa hos Veterens Today

eller hos Whitet TV: MH17 ett år med lögn från gammelmedia och Väst;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.