Ville svenska militären flyga vapen till ISIS i Irak?

2015-11-10 01:15

källa

Det har varit alarmerande tyst om en stor skandal som den svenska militären vållade i Irak nyligen. Två militärflygplan stoppades i Irak med illegala vapen ombord. Flygplanen konfiskerades i flera dygn och skickades sedan tillbaka därifrån de kom. Gammelmedia redovisade inte händelsen, enbart SVT kom med en kort notis:

"Två militärflygplan som bland annat innehöll vapen till den svenska styrkan i norra Irak stoppades i veckan av irakisk militär. Detta enligt det irakiska försvarsdepartementet.

De två militärflygplanen som stoppades på Martyr Mohammad Alaa-flygbasen i Bagdad ska ha innehållit vapen och materiel som tillhör de svenska och kanadensiska styrkorna som arbetar i Kurdistan i norra Irak.

Vapnen och utrustningen ska ha stoppats då de inte fanns med på de inventarielistor som irakiska myndigheter fått, och som legat till grund för ett tillstånd att flyga vidare från Bagdad till norra Irak.

Den irakiska militären ska ha försökt konfiskera lasten, men besättningen ska ha vägrat att lämna över den.

Fick vända tillbaka

Efter förhandlingar fick dock flygplanen tillstånd att flyga tillbaka till Turkiet och Kuwait, där de kom ifrån, med lasten i behåll.

Försvarsmakten vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi kommenterar inte transporter till våra insatser, säger Philip Simon, presschef på Försvarsmakten till SVT Nyheter."

Iranska Fars News Agency misstänker, att vapnen egentligen skulle levereras till ISIS. USA och dess allierade stödjer fortfarande den Islamska staten IS med vapen och pengar. Sverige är inte neutral utan har varit en hemlig NATO-medlem sedan början av 1950-talet.

Sverige har tidigare ertappats vid att ha gett stora pengar till terrorister i Syrien, som samarbetar med IS:

"Kriget i Syrien har lett till massdöd, kaos och en närmast ofattbar flyktingkatastrof. Sverige säger sig verka för en politisk lösning, satsar på humanitär hjälp och välkomnar flyktingar. Men sanningen är att svenska biståndsmiljoner också går till syriska krafter som tillsammans med al-Qaidaterrorister mördar och driver människor på flykt." skrev Proletären i ett mycket uppmärksammat reportage i mitten på september 2015.

Den svenska militärens roll i Afghanistan har också hamnat i blåsvädret. Alla dessa pengar borde läggas på upprustningen av försvaret hemma i Sverige och inte för att gå USA:s kriminella ärenden, som vållar ännu flera flyktingar.

Läs på Veterans TodayMore US Coalition Planes Seized, Suspected of Supplying Terrorists

Relaterat på White TV: Sverige hemlig Nato-medlem;

Stort TACK Vladimir Putin att ni vågar städa upp amerikansk och israelisk terrorism i Mellanöstern;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.