Syra/Bas Balansen eller pH-balansen extremt viktigt för kroppen

2014-12-18 20:55

"Syra-bas balansen är en av kroppens viktigaste jämvikter. De flesta människor är försurade (har lågt pH-värde), vilket gör att de inte mår så bra som de skulle kunna göra. Sjuka människor har oftast en väldigt dålig syra-bas balans (lågt pH-värde i kroppen). Det gäller t.ex. personer med fibromyalgi, kvicksilverförgiftning, cancer, reumatiska sjukdomar, gikt etc. Syra-bas balansen påverkar samtliga funktioner i kroppen, bl.a. energiproduktionen, immunsystemet, nervsystemet, hormonsystemet, avgiftningen och stressnivån. Därför påverkas de flesta symptom och sjukdomar positivt av att balansera kroppens pH-värde.

Att reglera
syra-bas balansen är en av de viktigaste åtgärderna för att återställa hälsan. Det finns troligen ingen fysisk terapi som är så allsidig och kraftfull som att återställa syra-bas balansen i kroppen. När detta är gjort kan man lättare ta itu med de problem som eventuellt återstår.

Orsaken är
att alla funktioner och kemiska reaktioner i kroppen styrs av enzymer som är fullständigt beroende av kroppens pH-värde. De allra flesta enzymer i kroppen arbetar effektivast vid ett pH på drygt 7. Blodets pH-värde ska ligga på 7,4. Avvikelser från det optimala pH-värdet gör att enzymerna arbetar sämre och alla reaktioner sker långsammare. Till slut kan kroppen inte längre fungera tillfredsställande och på sikt uppstår symptom och sjukdomar. Om t.ex. energiproduktionen blir långsammare blir du trött och orkeslös. Om kroppen inte kan eliminera slagg och gifter lagras dessa upp och du blir förgiftad
" skriver Örtagubben på sin hemsida.

Kroppen är stenhård med att upprätthålla denna balans. Hos män tar den ofta mineraler och dyl. från hårsäckarna, vilket medför att män ofta blir flintis och eller gråhårig ganska tidigt. Kvinnor har det lättare. Där regleras mycket genom mensen.

De stora pH-bovarna är:

1. kafé och även te med tein

2. socker

3. kött

4. alkohol

5. bröd

6. havregryn

Undvik dem!

Bra är potatis, gravad (icke rökt) lax, bovete och många grönsaker, dock inte alla. Vilka pH-reaktioner maten utlöser är en vetenskap, som tar tid att lära sig, men det lönar sig.

Cancer har ibland botats med kalk/soda, som enbart tog bort försurningen! Trots detta har läkare som Dr Erik Enby förlorat sin legitimation, när de forskade åt detta håll. Vilken skandal.

http://naturprodukter.se/te-kaffe/drakens-grona-te-250-g-25-p/

Jag dricker Drakens Gröna Te (ilex paraguariensis St. Hilarie) från Livshälsa AB (KRAV-märkt) i påsar eller lösvikt varje dag. Det hjälper att jämna ut syra/bas balansen och tar bort många gifter i kroppen. Indianerna i Sydamerika lever på det. Jag med.

På varje livsmedelsförpackning borde stå vilket pH-värde innehållet vållar!

Följande tips kom idag in till White TV, som dock inte vet om det fungerar:

Läste om ph värdet...bra att du breddar, finns mycket att lära om vitaminer mm.

Jag dricker shaga (sprängticka) växer på björkar och är en parasitsvamp som suger ut allt bra i björken som är skitnyttigt...björkar dricker 300 liter vatten/dag och suger upp mkt mineraler och spårämnen (björkaska) är grymt!

Ersätter te och kaffe...
Kroppen vill ha mer när du dricker shaga!

http://www.morotsliv.com/2012/08/chaga-sprangticka.html

Tack TA för tipset!

Filmen hittades hos http://www.phbalans.com

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.