I Kina ansvarar bolagsmännen direkt för bolagets skulder numera

2015-07-28 20:04

Bonnierfördärvade Deutsche Wirtschafts Nachrichten rapporterade nyligen om häpnadsväckande straff i Kina för dem som inte betalar sina skulder. Utgångspunkten är problemet att ca. 70 % av Kinas gäldenärer inte kan betala sina skulder längre, då Kina har samma kriminella banksystem som vi, hela världen faktiskt.

källa: snart blir det skuldfängelser i Kina, debtors prisons in China

Vad gör kommunister för att åtgärda samhällsproblem? De begår brott. Därför kom nya regler i Kina som straffar gäldenärer som inte kan betala sina skulder längre, likt tidigare seklers fängelsestraff for alla utom överklassen, som inte kunde betala sina skulder.

På strafflistan av Kinas Högsta domstol står redan 55 920 gäldenärer som har problem med skuldåterbetalningen, 9 400 är privatpersoner och 46 500 är företag.

Gäldenärer får inte samma tillgång till tåg längre som tidigare. Flyg är helt förbjudna. Skuldtyngda gäldenärer får inte ha höga funktioner i bolag eller vara rättsliga ombud.

Värst är att privatpersoner som ligger bakom ett bolag plötsligt blivit personligen ansvariga för bolagets skulder. I Sverige gäller detta enbart skatteskulder, vilket redan är skandalöst, men i Sverige har vi ju semikommunistiska förhållanden redan.

Detta betyder i praktiken att man inte kan ha bolag längre i Kina, då bolagets ansvarsskydd mot ägarna har förstörts. Detta kommer att skrämma många nya eventuella investerare från att idka näring i Kina.

Straff mot dåligt betalande gäldenärer är helt orättvisa i dagens banksystem, då det är konstruerat som ett pyramidspel, där det automatiskt blir förlorare med matematiskt tvingande nödvändighet, oberoende hur duktigt folk är. Det är som spelet hela havet stormar, stolen för räntorna finns inte, då penningmängden är redan från början för litet för att räcka till alla kreditåterbetalningar plus räntor. Därför att samtliga pengar som kommer in i samhället kommer in som lån utan ränta, men bankerna kräver tillbaka mera än vad de skapade.

Kinas stora ekonomiska problem med fritt fall på börserna är inledningen till den andra fasen av finanskrisen, som började 2008, när Wall Street lät krascha Lehman Brothers med flit, då de hade den största exponeringen mot Europa. De mörka bakgrundkrafterna är kontrollfreaks, de måste även kontrollera en oundviklig krasch.

Annan aktuell finansinfo på White TV: Nästa del av finanskrisen är här, köp guld- och silvermynt för madrassen;

Det kriminella banksystemet förklarat på ett enkelt sätt;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.