Evertsson fortsätter att tassa runt Estoniabomb-gröten i stället för att tala massmord-klarspråk

Tuesday, 21 June 2022 22:44

Här kommer första delen av Estonia-filmfortsättningen av den med all rätt prisbelönta Henrik Evertsson, som sändes den 19.6.22 på svenska kanal 5. Filmen är för långrandig med många upprepningar. Men det är ändå mycket bra att många ömma Estonia-punkter belyses och att de anhörigas intressen sätts i brännpunkten.

Foto Henning Witte, bombskadade metallbitar från bortsprängda Estonia-bogvisiret

 

Det som stör dock mest är att Fokus Estonias presskonferens på Sjöhistoriska museet Estonia-dagen den 28 september 2021 inte återges korrekt.

1. Det förtigs att alla gammelmedia från Sverige varit inbjudna men att ingen kom, inte bara oseriösa AB som filmen nedan ger fokus till. Den ende som kom var Alexander Gagliano från Sveriges radio. Men han sände inget efteråt så att presskonferensen blev en total mediaflopp, då WTV som var en av extremt få på plats och rapporterade (efter att först ha blivit utkastad av Lars Ångström med argumentet att enbart mainstream media var bjudna) är totalt shadow bannat och förlorat genomslagskraften.

2. Jag, Henning Witte från WTV, var den ende som ställde så obekväma frågor till den norska metallprofessorn Ida Westermann, att hon blev avslöjat som en oseriös forskare som förmodligen också mörklägger Estonia-massmordet.

När jag frågade henne om hon kunnat se Neumannska band i metallstrukturen, svarade hon nej. Dessa hittades i Jutta Rabes två metallbitar från Estonias för, området som nu gömms bakom den med våld avslitna bogrampen. De är entydiga bombbevis. Jag frågade henne om hon kunde utesluta Neumannska band i de delar av bogvisiret som hon hade undersökt. Det kunde hon inte. Det är alltså mycket sannolikt att hennes delar också kan påvisa Neumannska band men att hon inte hittade dem, eller inte villa hitta dem.

Från min 37 mina frågor:

https://www.postimees.ee/embed/video/6549120?fbclid=IwAR2poG6FMS2lMcd_T1Ti39QQz8pZqT9uDcAvq_tNLr4XY8N3hHu0JSw71Mg

 

Sedan fick jag på plats i Sjöhistoriska museet höra av mina tyska journalistkollegor från Focus i München (som jag hade visat bogvisiret i Södertälje 20 år tidigare) att det norska prisbelönta Discovery teamet hade fixat Jutta Rabes två metallbitar till Ida Westerman så att hon kunde undersöka dem också. Men hon skulle ha påstått att hon hittade inget entydigt som kunde bevisa att Juttas bevis hade utsatts för bomber. Föga trovärdig ....

Jag vet från mitt täta samarbete med Jutta att hennes bevis är vattentäta, sex olika institut i Tyskland, England och USA hade bekräftat detta.

Varför anlitade Discovery inte andra experter? Varför bad man inte Ida Westermann att kontrollera Jutta Rabes bombutredningar? Därför att filmmakarna jobbar för MI6?

Hela Lars Ångströms presskonferens hade filmats av Evertssons team som utländsk media. Men de förtiger de ovan angivna fakta i sin nya Estonia-dokumentär:

 

https://youtu.be/ZGA3GQP99Tw

 

Micke Hagenbos intervju med mig;

https://youtu.be/RgV-k3bquhM

 

 

You must be logged in to comment.