Ceremonin 25 år efter Estonia usel, bara mörkläggare och marionetter som talade

Sunday, 29 September 2019 13:49

Misslyckad minnesceremoni i Stockholm den 28 september 2019 till Estonia-katastrofen (de som talar om olycka mörklägger massmordet), foto Henning Witte

Igår deltog jag, Henning Witte, på Djurgården i Stockholm vid det extremt undangömda Estonia-monumentet bakom Vasa-museet i minnesceremonin efter att M/S Estonia förliste för exakt 25 år sedan. Anhörigföreningen SEA under nästan 25-årig ledning av Lennart Berglund och MSB var huvudansvariga och hade inte dragit några lärdomar av tidigare tillställningar 2004 och 2014. Det fanns enbart sittplatser och regnskydd (det ösregnade) för VIP-folket dit anhöriga inte räknas. Men alla bakom avspärrningarna fick stå oskyddat i regnet. Många äldre gick tidigt, för de orkade inte med och jag känner anhöriga som är äldre som uteblev, därför att de inte fick en sittplats när de tidigare deltog. Det var inte ens hundra som stod där.

Som Elisabet Nilsson (förlorade sin fina make) uttryckte det på sin nya Estonia-blogg: ceremonin var för etablissemanget, men inte för oss anhöriga. Bara en anhörig fick tala, men det gick inte att förstå honom, då högtalarna var så svaga att hans norska kom inte fram till mig. Elisabet klagade också över att SEA inte hade skickat inbjudningar till de anhöriga när och var tillställningar planerades.

Jag själv fick intrycket att etablissemanget gjorde allt för att så få skulle komma till minnestunden som möjligt, helt i enlighet med att sopa hela Estonia-frågan under mattan.

MSB är också en aktiv Estonia-mörkläggare. Hos dem finns förra Styrelsen för Psykologiskt försvar, som styrde svenska massmedia att hela tiden ljuga om de känsliga aspekterna av Estonia-katastrofen. Det var perverst att många tackade MSB i sina tal.

De flesta tal var usla. Riksdagens talman kunde jag inte höra då högtalarna var för svaga. Statsminister Stefan Löfven (S) höll det sämsta talet. Bara fokus på förlusten av en anhörig, men inget om att ingen har ställts till svars efter 25 år och att det kryllar av bevis att den officiella JAIC förklaringen om orsakerna till katastrofen är en fet lögn som strider mot naturens lagar. Med vatten på bildäck slår Estonia runt, men försvinner inte från vattenytan under mindre av en timme. Hon måste ha slagit läck under bildäck så att den luften kommer ut i rasande fart.

Inget om de nya vittnen som estnisk media nyligen hade plockat fram. En såg att bogrampen aldrig var öppen vilket är sant, och den andre såg kapten Avo Piht bland de överlevanden. Naturligtvis tystades militärdykaren Håkan Bergmarks (POP) vittnesmål ner också.

Annars fick bara välbeprövade mörkläggare hålla tal. Lennart Berglund (militär bakgrund) var den som saboterade vår Estonia-process i Paris för nästan 1 000 anhöriga till förmån för sju anhöriga från SEA. Han bröt löftet att SEA och vi skulle lämna in våra stämningsansökningar samtidigt. SEA lämnade in först och detta togs som huvudsvepskäl av domstolen i Paris/Nanterre att fördröja processen under 23 år.

I motsvarande mån gick ingen talare in på de explosiva fakta som visar att Estonia sprängdes. Trots referenser i SEA:s utställning 20 meter bortom talarstolen sades inget om de talrika utredningar som gjordes av Jutta Rabes metallbitar, som entydigt bevisat att bogvisiret sprängdes bort och en bomb som inte gick av fanns i det officiella dykfilmmaterialet, som är på framsidan av min bok M/S Estonia sänktes, som alla kan ladda ner gartis här.

Överlevaren Kent Härstedt (S) höll det bästa talet, men även han har mörklagt hela tiden. Han vägrade jämt att skriva debattartiklar med mig om kravet för en ny utredning och han var den ende i salen när Peter Örn kom med rådet till regeringen att bärga kropparna, som blev kritvit och mycket illa berörd av Peter Örns modiga rekommendation november 1998. Jag satt då direkt bredvid Kent Härstedt och förvånades mäktigt över hans oväntade reaktion. Flera kroppar har sprängskador vilket betyder: upp med kropparna är lika med upp med sanningen om Sveriges värsta massmord genom tiderna.

De enda som skötte sig briljant var Kronprinsessan Victoria och Daniel. Jag har tidigare publicerat att det enda som inte är ruttet i den svenska staten, det är Kungahuset. Sverige har världens bästa Kungahus. Detta är ett litet hopp i allt elände Sverige måste utstå nuförtiden.

Andra avslöjanden om Estonia-eländet på WTV:

Estonia-kapten Piht överlevde, Fria Tider under främmande makts censur;

Bra att tyska dykfartyget Fritz Reuter stör Estonias "gravfrid";

 

 

You must be logged in to comment.