Info om Kreugerrånmordet censureras idag lika mycket som 1939

Tuesday, 12 March 2013 00:00

Idag är det 81 år sedan ett av Sveriges största ekonomiska snillen, ingenjören Ivar Kreuger, den 12 mars 1932, i en internationell konspiration mördades av storfinansen i sin parisvåning. Med sin underhuggare advokaten Hugo Stenbeck, farfar till Christina Stenbeck, arvtagerska av dagens Stenbeck-koncern, roffade häradshövdingen Marcus Wallenberg efter mordet åt sig den största ärligt uppbyggda förmögenheten någonsin i Sverige. Med hjälp av redovisnings- och revisionsfirman Price Waterhouse  förvanskades Kreugerkoncernens ekonomiska ställning, för att utåt ge ett falskt intryck att den var obestånd.

Genom detta bedrägeri kunde de utnyttja världens största rånmord till sin egen fördel och tillskansa sig filébitarana i Kreugerkoncernen, som än idag utgör de viktigaste pelarna i Wallenbergarnas maktbolag Investor. Tusentals småsparare berövades sina pengar och drevs i ruin. Rånmordet på Kreuger stöddes ivrigt av Bonnierpressen, som mördade Ivar Kreuger för andra gången, genom att svartmåla och smutskasta honom som bedragare och självmördare. Än idag tror de flesta på dessa vidriga lögner.

Ivar Kreuger var en mycket ärlig människa som hjälpte tusentals. Han ville efter WWI cementera freden, genom förmånliga lån till länder, som efter krigets förstörelse var i behov av uppbyggnad. I hans lånevillkor ingick alltid att länderna inte fick köpa vapen för pengarna.

Källa

Titta på denna filmraritet från 1939, Panik, som knappt fick visas i Sverige. Detta efter att filmen fallit offer för samma lömska censur som nyttjades mot Estonia-filmen Baltic Storm 2004. Filmen Panik har dock stora svagheter. Bl. a. nämns inte ett ord om Wallenberg, Stenbeck eller Bonnier.

Filmen antyder vad många seriösa Kreugerforskare anser, att ett av motiven bakom den stora börskraschen 1929 på Wall Street var, att knäcka Ivar Kreuger. Bankirerna på Wall Street (Rothschilds hantlangare) kunde ej acceptera att någon störde deras mer el. mindre kriminella finansiella transaktioner världen över.

Eftersom Wallenbergarna, Stenbeck och Bonniers fortfarande sitter vid makten i skendemokratin Sverige, existerar här fortfarande förtryck, rättsröta och tabubelagda ämnen, precis som för 80 år sedan. Det är hög tid att dessa familjers förmögenheter exproprieras och att demokratin återupprättas.

 

Kreuger from Lars Westerlund on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.