Svenska Dagbladet ljuger om Ivar Kreuger, som vanligt

Monday, 25 January 2016 16:16

källaEwald Dahlskogs verk, en intarsia där Sverigekartan dominerar Europa, i ett bankvalv, som Ivar Kreuger planerade i Paris. Han skulle inspektera konstverket på morddagen

 

Svenska Dagbladet skrev igår under rubriken "Ivar Kreugers okända konstskatt "

"tog Kreuger sitt liv."

Detta är en fet lögn. Historien har bevisat många gånger om att Ivar Kreuger blev mördad den 12 mars 1932 i sin våning i Paris. De senaste och bästa bevisen har samlats av dagens ledande Kreuger forskare Nikola Majstrovic.

SvD fortsätter att ljuga: "Finansmannen Ivar Kreuger reste över världen för att finansiera sina drömmar och skapade en aldrig skådad boom på världens aktiemarknader."

Ivar Kreuger agerade inte av egoism utan för att förhindra det andra världskriget. Därför gav han lån till alla länder som behövde uppbyggnad efter första världskrigets hemska förstörelser. Men han villkorade alltid sina lån till fredliga projekt.

I motsats till Wall Street förslavade Kreuger aldrig de länder som lånade av honom och dessutom krävde han betydligt lägre ränta än ormarna från Wall Street.

SvD nämner inga av de indicier som tyder på att Wall Street kraschen den 24 oktober 1929 var iscensatt med flit av drakar som J. P. Morgan och andra, just för att knäcka Kreuger imperiet.

SvD ger Kreuger skulden att släkten av Sveriges ambassadör i Frankrike, Veronika Wand-Danielsson, förlorade allt genom Kreuger-kraschen. Men i själva verket var det mördarna häradshövdingen Marcus Wallenberg och storbankiren J. P. Morgan som var ansvariga för miljontals människors stora förluster. De konspirerade med advokaten Hugo Stenbecks (idag äger hans sondotter Stenbeck imperiet) och Price Waterhouses hjälp mot alla aktie- och debenturesägare genom att falskeligen påstå att Kreugerimperiet var på obestånd. Även det en fet lögn.

Genom den kunde de sedan roffa åt sig skörden av mordet och ryktesmordet på Ivar Kreuger, men de gav inget till Stalin, som lät utföra mordet genom KGB agenter på plats i Paris, vilket sedan ledde till Raoul Wallenberg skandalen.

Obs! Vimeo-filmerna nedan är saboterade, de går inte att förstora över hela skärmen. Gå då in på White TV:s Vimeo-kanal och klicka där på filmerna, då fungerar förstorningen.

Se även på White TV: Bästa Ivar Kreuger boken någonsin av Nikola Majstrovic

SVT:s Wallenbergs del 1 ljuger om Kreugermordet, som vanligt;

Kreugermordet början till lösning av Raoul Wallenberg Gåtan;

Nya skandaler om Kreugerkraschen och Kreugermordet from Henning Witte on Vimeo.

 

You must be logged in to comment.