Brittiska MI6 torterade tyskar efter WWII, nu blev de stämda

Tuesday, 22 January 2013 22:19

Tysken Gerhard Menzel, 89, har nyligen stämt den brittiska staten för den hemska tortyren han blev utsatt för av den engelska underrättelsetjänsten MI6 1946, i det ökända engelska tortyrlägret i Bad Nenndorf, Tyskland. Brittiska agenter torterade honom med tumskruvar, iskallt vatten som ledde till sönderfrusna lemmar och dylikt. Andra fick sina testiklar krossade, vilket för övrigt nästan samtliga tyska åtalade i fejkrättegången i Nürnberg utsattes för. De flesta åtal i Nürnberg baserades på "erkännanden" under fruktansvärd tortyr och förfalskade handlingar. Stickor under naglarna eller hemska slag var andra omtyckta metoder för britterna även efter att kriget var slut.

Tysk tortyroffer i britisk fängelse i Tyskland, Bad Nenndorf, 1946

Det är synt att inte flera tyska brottsoffer har vågat stämma England, Frankrike eller USA, för att inte tala om Ryssland, som låg bakom den största våldtäktvågen i historien: mer än två miljoner tyska kvinnor blev våldtagna av ryska soldater med sovjetiska ledningens goda minne och påhejande. Ingen man har ställts till svars för dessa vidriga brott på oskyldiga kvinnor.

Filmen är tyvärr mest på tyska, det fanns naturligtvis inget på engelska eller svenska. Sådana ämnen förtigs fortfarande.