Kent Ekeroth (SD) skrev redan 2010 talrika straffrättsliga reformer som S, M och de andra i Riksdagen saboterade

Friday, 06 August 2021 13:21

Källa

Kent Ekeroth skriver idag på Samnytt:

"Låt mig bara ta några av numera ofantligt många exempel:

Att ta bort straffrabatten för 18-20 åringar föreslog jag redan 2010, p2: 2011, skrev jag förslaget i en partimotion för SD:s räkning, p7. Vad gjorde ALLA andra partier då? De debatterade emot förslaget och röstade nej. Nyss, 11 år senare, kom Socialdemokraterna med ett urvattnat förslag i liknande anda.
-
Ta bort mängdrabatten för brott. Det förslaget la jag första gången år 2010 och vartenda år därefter. Vad gjorde ALLA andra partier? De debatterade emot förslaget och röstade nej. Nyss, 11 år senare, har en utredning tillsatts.
-
Inför specifik lagstiftning mot organiserad brottslighet. Jag kallade förslaget DIKO-lagstiftningen som skulle ge rättsväsendet långt större befogenheter samt kunna rendera livstid. Ännu idag har inget parti förslagit något liknande.
-
Riktiga livstidsstraff. Det förslaget la jag första gången år 2010. Ännu har inget annat parti anammat förslaget.
-
Skärpt lagstiftning rörande utvisningar. Dagens lagstiftning är full. av hål vilket gör att endast en liten bråkdel av kriminella utlänningar utvisas. Jag la ett förslag om att skärpa lagstiftningen direkt när SD kom in i riksdagen år 2010 och la det förslaget varje år därefter. Med mina/SD:s förslag skulle i princip alla kriminella utlänningar utvisas eller hållas inlåsta. Vare sig M-regering eller S-regering har gjort något åt det.
-
Jag förslog möjlighet för tullen att stoppa stöldgods som är på väg ut från landet. De fick nämligen inte göra det, hur otroligt det än låter. Jag la en motion för att åtgärda detta åtminstone så tidigt som 2016. Först i oktober förra året aviserades en ändring.
-
Ta bort den automatiska 2/3-frigivningen, den så kallade ”villkorliga frigivningen”. Det förslog jag sedan 2010. Än idag har inget hänt, även om S och M pratat om att begränsa det.
-
Döma 15 åringar som vuxna. Det förslaget la jag redan 2013. Jag såg då att brottsligheten sjunker i åldrarna och något behöver göras. Så jag skrev att det vid grova brott ”ska prövas om gärningsmannen ska dömas som vuxen” för de som är över 15 men under 18 år gamla. Exempelvis var de som sköt i Kristianstad häromdagen alla under 18. Utöver det föreslog jag sänkt straffrättsålder till 13. I efterhand har Moderaterna (juli 2021) kommit med något liknande.
-
Hindra pedofiler med hög återfallsrisk från att släppas fria. Det förslaget la jag år 2015. Moderaterna kom eftersläpandes med något liknande häromdagen."
-
Om SD inte hade mobbats i Riksdagen av samtliga skitpartier hade vi haft betydligt mindre kriminalitet i Sverige idag. Ett extra fy skäms till Moderaterna och Kristdemokraterna!
-
Se även på WTV:
-