FN:s Prof. Nils Melzer bevisar svensk rättsskandal mot Assange från polis, åklagare och regeringen

Wednesday, 19 February 2020 17:37

Skrivet av Dr. jur. Henning Witte:

WTV visste och påpekade tidigt att Sverige spelar en mycket skandalös roll i rättsrötan mot Assange, men vad FN:s specielle sändebud mot tortyr, Prof. Nils Melzer, har forskat fram, gör Sveriges behnadling av Julian Assange till en av de största rättsskandaler någonsin.

FN:s modige Nils Melzer, källa

Hur omfattande skandalen är får man först veta när man läser den schweiziska tidningen Republiks intervju med juridikprofessorn Nils Melzer från Schweiz, som är FN:s specielle rapportör mot tortyr.

För er som inte kan tyska gör jag här en kort sammanfattning på det som berör främst Sverige:

1. De svenska myndigheterna var totalt ointresserad i Assanges vittnesmål, men ljög offentligt om raka motsatsen, att Assange skulle förhala sitt förhör. Hans vittnesmål förtrycktes så att han inte kunde korrigera de våldtäktslögn, som Sverige spridit om honom, för att diskreditera Assange så att han lättare kan tystas och utlämnas till USA med risk för 175 års fängelse och tortyr.

2. Nils Melzer talar flytande svenska och kunde därför läsa alla dokument i Assange-fallet i original. Den första kvinnan, S. W., hade aldrig påstått att hon blivit våldtagen. Hon blev förbannad när Assange felaktigt anklagades av massmedia. Och inte nog med det: hennes vittnesmål skrevs om av svensk polis utan hennes medgivande för att kunna svartmåla Assange bättre.

3. Den 20 augusti 2010 går S. W. med en bekant, Anna Ardin, till polisen i Stockholm. S. W. uppger att hon hade samlag utan kondom med Assange med hennes fullständiga samtycke, men att hon nu är rädd att ha fått HIV, så hon vill veta av polisen om man kan tvinga Assange till en HIV-test. Polisen alarmerar direkt en åklagare och meddelar till S. W. att man kommer arrestera Assange för misstänkt våldtäkt. Detta skedde innan hennes vittnesmål ens var avslutat. S. W. blir då chockerad och vägrar slutföra och underteckna förhöret. Redan när hon är kvar på polisstationen skriver hon ett upprörd sms till en väninna att hon inte vill beskylla Assange för någonting men att polisen vill sätta dit honom ändå.

4. Trots detta skriver Expressen två timmar senare att Assange är misstänkt för våldtäkt. Då hade Anna Ardin inte ens hörts om saken. Det skedde först dagen efter. Någon åklagare hade direkt läckt lögn till pressen.

5. Anna Ardin säger den 21 augusti 2010 till polisen att hon hade samtyckessex med Assange, men att han hade förstört kondomen med flit. Sedan tillägger hon att hon först senare hade upptäckt att kondomen gått sönder. Melzer undrar då hur trovärdig Ardin är, när hon först senare upptäcker den trasiga kondomen, hur kan hon då veta att Assange förstörde den med flit?

6. På kondomen som lämnades in som bevis kunde det inte hittas DNA, varken från Assange eller Anna Ardin.

7. S. W. och Anna Ardin går inte till den närmaste polisstationen utan en mycket längre bort, eftersom Anna känner en kvinnlig polis där, som direkt tar hand om fallet och förhör S. W. utan att skicka ut Anna, vilket är ett regelbrott. Glöm inte de allvarliga CIA-misstankarna mot Anna Ardin.

8. Redan den 23 augusti 2010 lägger chefsåklagaren Eva Finné ner åtalet i brist på våldtäktsbevis. Men nu börjar det hända extremt skumma saker, anser Prof. Nils Melzer. Nu skriver poliskvinnans chef att hon ska skriva om, ändra S. W.s halvfärdiga förhör. Melzer publicerar besvärande e-mejl trafik om detta.

9. Med hjälp av det av polisen förfalskade vittnesmålet från S. W. öppnas förundersökningen igen av en annan åklagare.

10. Kvinnorna får advokaten Claes Borgström (f. d. justitieministern Thomas Bodströms (S) kollega) som offentlig försvarare, som får svidande kritik av FN:s Nils Melzer för att ha pushat informationen så att våldtäkt skulle misstänkas.

11. Assange vill då komma själv till åklagaren, men myndigheten saboterar hela tiden ett sådant möte, så att lögnen om två våldtäkter inte kan punkteras.

12. Under de nästan sju är i exil på Ecuadors ambassad i London har Assanges advokater erbjudit den svenska åklagarmyndigheten över 30 gånger att Assange kommer till Sverige för att ge sin version, om Sverige kan garantera att de inte utlämnar honom till USA. Men Sverige vägrade hela tiden, trots att det är brukligt att ge sådana garantier enligt Nils Melzer.

13. Dessutom hade det varit lätt och internationell praxis att en svensk åklagare hade rest till London för att förhöra Assange på plats. Även det hade erbjudits. Men åklagarmyndigheten ville att de fabricerade våldtäktsanklagelserna skulle belasta Assange så länge som möjligt.

14. När HD till slut tvingar åklagarmyndigheten att antingen åtala eller ställa in förfarandet, kommer det hot från London med uppmaningar att inte fega ur.

15. Varför läggs åtalet mot Assange ner först den 19 november 2019 med samma argument som augusti 2010? Därför att den svenska regeringen hade vägrat att svara på de 50 besvärliga frågorna från FN:s specielle sändebud mot tortyr, Nils Melzer.

16. Varför hjälpte Sverige England och USA att svartmåla Assange under nästan 10 år? För att CIA, MI6 och deras boss Mossad har makten bakom de svenska kulisserna. Deras illdåd hade ju fått en oönskad fokus genom Assanges avslöjanden. Dessutom skulle andra journalister skrämmas till tystnad.

17. Tack Nils Melzer att du vågade sätta ljus på Assange-mörkret!

Läs även på WTV:

Anna Ardins Twitter avslöjar Assange konspiration;