Lusitania var en falsk flagga operation för att få USA i WW1

Saturday, 09 May 2015 20:14

"Vid ett möte mellan president Woodrow Wilsons närmaste rådgivare överste Edward Mandell House och Storbritanniens utrikesminister Lord Grey år 1915 diskuterades hur man skulle få med USA i första världskriget. Lord Grey: ”Vad skulle Amerika göra om tyskarna sänkte ett amerikanskt passagerarfartyg? Överste House: ”Då tror jag att det skulle flamma upp en ilska som skulle svepa över hela nationen, det skulle räcka för att ta oss in i kriget”. Tyskarna visste att amerikanerna planerade smuggla vapen till britterna via passagerarfartyg och att de kunde använda en attack som förevändning för att gå med i kriget, men ville inte gärna döda civila för att stoppa det. Tyskarna försökte istället sätta ut annonser i USA:s dagstidningar och varna amerikaner för att åka med atlantångaren Lusitania men endast en tidning i hela USA publicerade den. I maj 1915 så offrades 1200 personer sedan dåvarande marinministern Churchill gett en order att fartyget skulle sakta in varpå det sen avsiktligt dirigerades in längs farvatten där britterna visste att tyska ubåtar vistades varpå båten sänktes." skriver vaken.se

"Mer än 90 år efter att en tysk ubåt sänkte passagerarångaren Lusitania och dödade nära 1.200 passagerare har en grupp dykare avslöjat att fartyget bar på en mörk hemlighet. I skeppets lastrum hittade dykarna runt 4 miljoner patroner till­verkade i USA. Fyndet tyder på att tyskarna alltså hade rätt när de hävdade att Lusitania fraktade vapen till Storbritannien under första världs­kriget och att ångaren därför var ett legitimt mål. Britter och amerikaner försäkrade att båten bara hade civila passagerare ombord.
”De fyra miljonerna patroner kan knappast ha tillhört någon privat jägare”, säger den amerikanske affärsmannen Gregg Bemis som bekostar undersökningarna av vraket. ”Nu när vi har hittat dem kan britterna inte längre förneka att det fanns ammunition ombord. Och då uppstår frågan om det fanns något mer”, säger Bemis till den brittiska tidningen Daily Mail .
Lusitania var på väg från New York till Liverpool i England när hon torpederades av en tysk ubåt utanför Irlands kust. Av de 1.189 offren var 128 amerikanska medborgare och dådet väckte avsky i USA. Två år senare gick USA med i kriget på britternas sida.
Enligt Bemis fraktade Lusitania förmodligen även sprängämnen. Det förklarar i så fall varför skeppet sjönk på bara 18 minuter efter att ha träffats av en enda torped.
”Jag har alltid haft en känsla av att det fanns sprängämnen i lastrummet. Det var det som sänkte skeppet”, säger Bemis
." upplyser Världens Historia.

Greg Bemis är samme man som genomförde den spektakulära M/S Estonia dykningen i augusti 2000 med Jutta Rabe där metallbitar från fören svetsades loss, som visade att Estonia hade utsatts för ett bombattentat.

källa; problem, reaktion, lösningen

Det var mycket dumt av Tyskland att gå i denna fälla för 100 år sedan. Krigsrättsligt var det helt ok att sänka och döda så många oskyldiga människor, men Putin visar idag att det är mycket smartare att inte reagera på USA:s lömska fällor. Alla de provokationer i Ukraina har Putin låtit vara obesvarat. Han gör som Jesus lärde, blir du slagen visa andra kinden.

Första världskrigs forskningpå White TV: Englands kung Edward VII planerade 1:a världskriget;

England, inte Tyskland, skyldig till 1:a världskriget;

Frimurare mördade tronföljaren Franz Ferdinand för 100 år sedan;

Jüri Linas Under Skorpionens Tecken Sveriges viktigaste historiebok;