EU-kommissionens Jean-Claude Juncker skattesmitarnas alkoholiserade kung och ful fisk

Thursday, 06 November 2014 22:38

Den 1 nov 2014 tillträdde Luxemburgs före detta finansminister och premiärminister Jean-Claude Juncker som president för den mäktiga EU-kommissionen, som har drygt 23 000 medarbetare och en budget på 142 miljarder Euro. Att detta var ett dåligt val hade White TV redan hänvisat till.

källa

Då är det föga förvånande att alkoholisten Juncker redan under sin första ämbetsvecka hamnar i blåsvädret. Det var nämligen han som ändrade reglerna i Luxemburg, så att skattesmitning blev möjligt. Både som finansminister och senare under sina åtta år som premiärminister bäddade han för storföretagen att nolltaxera. Det är Jean-Claude Juncker som bär huvudansvaret för att länderna har problem med uteblivna skattemiljarder.

"Stormen mot den forne premiärministern kan leda till ett misstroende i EU-parlamentet.

-Detta måste omedelbart klarläggas. Om det här är något som drar ut på tiden så kan han omöjligt sitta kvar, säger svenska EU-parlamentsledamoten Marita Ulvskog (S) till TT om Juncker-härvan på torsdagen.
I vad som snabbt döpts till "LuxLeaks" rapporterade det internationella journalistnätverket ICIJ dessförinnan om att hundratals utländska företag - däribland Ikea - ska ha fått aktiv hjälp i Luxemburg för att få ner sina skatter.
" skriver TT idag. ....

"Jean-Claude Junckers trovärdighet står på spel. Han måste visa vems sida han står på: EU-medborgarnas eller de skattesmitande företagens?" skriver S-gruppens ledare Gianni Pitella i ett uttalande."

Många har redan glömt att Juncker 2013 var tvungen att avträda som premiärminister, då hans inblandning i den blodiga Stay Behind skandalen i Luxemburg blev ohållbar. Detta var förra året! Men han har mäktiga krafter som backar upp honom, inte minst för alla skattegåvor, så att all kritik mot Juncker tystas ner väldigt fort.

Detta visar återigen hur rutten EU-kommissionen är. EU-kommissarien för klimatskydd, Miguel Arias Cañete från Spanien, är aktieinnehavare och f.d. president för två spanska oljebolag: Petrolífera Dúcar SL och Petrologis Canaris SL. Engelsmannen Jonathan Hill, ansvarig EU-pamp för finansmarknaden, startade lobbyföretaget Quiller Consultants, som har så lukrativa kunder som några av världens största banker, HSBC, Bank of America och andra banksters.

Om vi hade ett ärligt finanssystem, så som den Vita Skolan i Nationalekonomi föreslår, då hade vi ett minskat skattetryck på mellan 80 till 90 % lägre skatter. Nyckeln är att förstatliga pengarna dock inte bankerna. Men så länge vi inte har tagit makten från privatbankerna att tillverka egna pengar behövs det höga skattetrycket för att samhällen inte skall kollapsa.

Se även på White TV: EU:s Jean-Claude Juncker: "Jag knullar var, vem och när jag vill";