Stor namninsamling för banbrytande politisk bankreform

2013-07-22 23:35

Kristoffer Hell har i samarbete med White TV:s Henning Witte, tillika grundare av Den Vita Skolan i Nationalekonomi, tagit fram ett för Sverige unikt politiskt initiativ inför valet 2014: riktlinjer för en grundläggande reform av bankväsendet, som med en namninsamling skall vara en tankeställare och initiativgivare för politikerna. Det parti som antar ett sådant program, har stora chanser att vinna valet 2014.

Det i februari 2013 födda partiet De Fria är det första i Sverige med ett program som realiserar mycket av de förslag Den Vita Skolan i Nationalekonomi redan har publicerat och som nu återspeglas i Kristoffer Hells väluttänkta upprop. Banketablissemangets eko på partiet De Frias politiska finansreform blev att deras grundare och frontfigur, Peter Storm, blev med stor sannolikhet mördad en månad senare. Han efterlämnar en nioårig dotter och fru.

Källa, STORT TACK Peter Storm, att du vågade som första svenska politiker införa en vettig finansreformpolitik

Åt samma penningreform håll strävar också den engelska rörelsen Positive Money, som även har en liten gren i Sverige, Positiva Pengar. Filmen om finansreformen nedan är från deras hemsida. De har dock problem med att besvara frågan, hur mycket pengar som skall emitteras i samhället. De accepterar en inflation på 2 % vilket är helt fel. Dessa problem kan undvikas, om man följer den Vita Skolans förslag att knyta pengar till arbete. Då slipper man inflation och deflation eftersom den penningutgivande makten (Monetative) tar bruttonationalprodukten som måttstock på hur mycket pengar som skall ges till samhället. Härvid är det viktigt att den penningutgivande makten, i Sverige Riksbanken, skall röstats fram av folket i allmänna val oberoende av riksdagsval. Maktfördelningen i staten skall utökas med en fjärde pelare: Monetative.

Länken till Kristoffer Hells upprop:

Agenda valet 2014 – en värld utan banker och skatter

Full sysselsättning ENBART genom bankreform Del 1 from Henning Witte on Vimeo.

Full sysselsättning ENBART genom bankreform Del 2 from Henning Witte on Vimeo.