Skandalöst Estonia-besked från Hovrätten i Göteborg: tingsrätten ska använda den ogiltiga Dykförbudslagen!

2022-02-15 10:40

De åtalade Estonia-forskare undersökte vraket strax före 25-årsdagen från det tyska forskningsfartyget Fritz Reuter, men tjuvhöll bilderna i över ett år


I förmiddags kom Hovrätten för Västra Sverige med en återförvisning till Göteborgs tingsrätt av brottmålet mot de svenska Estonia-dykarna Henrik Evertsson och Linus Andersson, som felaktigt åtalades av Helene Gestrin, som själv borde blivit åtalat för misskötsel av Estonia-fallet.

https://www.expressen.se/nyheter/ny-dom-idag-om-dykningar-vid-estonia/

Länken går inte att inbädda då den nya Myndigheten för psykologiskt försvar saboterar min hemsida som vanligt!

"Vi har kommit fram till att Estonialagen är tillämplig även fast dykningen har skett från ett tyskflaggat fartyg, och att det här inte strider mot folkrätten, säger hovrättspresident Anders Hagsgård.

– Det här handlar om svenska medborgare och Sverige har en väldigt långt gående rätt att lagföra sina egna medborgare, tillägger Hagsgård." skriver SvD

Göteborgs tingsrätt hade ogillat Gestrins skandalösa åtal med två huvudargument:

1. Dykningarna skedde ifrån ett tyskt fartyg och Tyskland har inte skrivit på det olagliga dykförbudsavtalet, bl a tack vare att jag som ombud för nästan 1 000 Estoniaanhöriga intervenerade framgångsrikt hos det tyska Justitiedepartementet.

2. Göteborgs tingsrätt ansåg med all rätt att den svenska staten får inte lagstifta på öppet hav! Detta strider mot folk- och naturrätten och den urgamla regeln att havet är fritt.

Sverige stiftade Dykförbudslagen och förmådde andra stater att skriva på bilaterala folkrättsliga avtal att respektera den, för att främst förhindra en ny undersökning av vraket, även om en officiell haveri kommission, åklagare eller domstol bestämmer det. Detta strider mot grundlagen och folkrätten då framtagandet av vad som hände när nästan 1 000 människor dog väger högre än den svenska statens intressen att mörklägga Sveriges då värsta massmord genom tiderna.

Jag har sedan 1996 letat efter vägar att få Estonia-dykförbudslagen till fall, men eftersom Sverige inte är en rättsstat så fanns och finns inga vettiga regler att ogiltigförklara en lag som strider mot högre rätt. Hög tid att Sverige får en författningsdomstol!

Nu vill alltså Hovrätten i Göteborg att tingsrätten dömer efter den ogiltiga Estonia-lagen vilket är en stor rättsskandal! Evertsson och Andersson är helt oskyldiga!

 

Se även på WTV:

Estonia-åklagaren Helene Gestrin bör åtalas för tjänstefel, ville beslagta filmmaterialet från nya Estonia-filmen;

Discoverys Estonia-filmteam fortsätter att mörka massmordfakta, undanhåller film för allmänheten och anhöriga;

Kritisk analys av den nya Estonia-filmen som rörde om i ankdammen Sverige;

Fokus Estonia visar hur svenska staten klippte bort film från stora hål i Estonia 1994;

Det prisbelönta Estonia-filmteamet har tjuvhållit info om de stora sprickorna i Estoniaskrovet som fokuserades på idag;

Bra att tyska dykfartyget Fritz Reuter stör Estonias "gravfrid";

 

https://youtu.be/VPUXWBKm9C8

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.