Det prisbelönta Estonia-filmteamet har tjuvhållit info om de stora sprickorna i Estoniaskrovet som fokuserades på idag

2021-07-12 20:07

odetonerad sprängladdning på Estoniaskrovet babord som gjorde att bogvisiret hängde kvar efter att ha blivit bortsprängt

Idag kom det som en stor nyhet att den estniska Haverikommissionen        (naturligtvis inte den svenska) tipsade pressen om två nya långa sprickor på Estonias skrov. Problemet är bara att det svenska prisbelönta Estonia-filmteamet och hela besättningen på deras tyska dykfartyg Fritz Reuter kände till detta redan från deras undervattensfilmningar av vraket under september 2019. Detta framgår av den tyska intervjun med kaptenen Uli Baumhör på Fritz Reuter från april 2021, se filmen nedan.

Filmteamet har också tjuvhållit det andra hålet de filmade 2019 och, vad värre är, fördröjt publikationen av det sensationella nya hålet med ett helt år. Många anhöriga, överlevande och Estonia-forskare är väldigt irriterad över denna ansvarslösa fördröjning. Undra vad mer de har tjuvhållit.

En från filmteamet "som i sin dokumentärfilm filmade vraket, skriver i ett mejl till Expressen att han har svårt att kommentera de nya fynden:

”Jag är inte inblandad och ej heller helt informerad. Det är för tidigt att dra några slutsatser av de undersökningar som nu pågår, men med sofistikerad apparatur och vetenskaplig metodik kommer vi nog att få mer nyheter vartefter deras undersökningar fortskrider.” Vilket hyckleri!

Se även på WTV:

Haverikommissionens Jonas Bäckstrand ljuger svenska folket rakt in i ansiktet att JAIC:s Estoniautredning kan vara korrekt!

 

https://youtu.be/RSH4_dHOWqA

https://youtu.be/rWmVZAaRPXo

https://youtu.be/bfotmoOsPm4

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.