Bra, Morgonposten tar upp Anna/Elias-fallet där åklagaren Daniel Suneson misstänks för tjänstefel också

2023-06-21 10:35

 

Boris Benulic från Morgonposten tar nu upp det i alternativ media extremt mörklagda Anna-fallet om hennes son Elias (deras namn ändrades) som utsattes av misstänkt pedofila övergrepp. Anledningen är Morgonpostens tidigare granskning av misstänkta tjänstefel som åklagaren Daniel Suneson av många anklagas för. Han spelar också en mycket negativ huvudroll i Anna-fallet.

Daniel Suneson, är han en åklagare som av någon anledning bidragit till att en pedofil fick ensam vårdnad om en pojke – eller har han gjort sitt jobb, korrekt följt regelboken och skyddat ett utsatt barn? Följ vår TRUE CRIME-sommarserie om ”Fallet Elias”

"Morgonposten granskar i en serie vårdnadstvisten som ledde till att modern flydde med sitt barn

Fallet Elias kom att dela opinionen – var pappan en pedofil eller hade mamman mentala problem?

Vi granskar: Vad gjorde polisen och åklagare Daniel Suneson under striden mellan föräldrarna?  .....

Den försvunne åklagaren

Fallet har i åratal hanterats av rättsapparaten, och Suneson har varit åklagaren som hanterat ärendet i den utdragna slutfasen.

Suneson är själva motorn i slutfasen, det är han som gjort bedömningarna, viktat och vägt material, beordrat förhör med för utredningen intressanta personer. Beordrat andra åtgärder.

Men vi får aldrig ordentligt möta personen som styr processen.

Istället är det journalisten Bodin som med hjälp av en symfoniorkester och stämningsfulla filmsekvenser agerar utredare och åklagare, och till slut fäller sin dom.

Bodins dom är klar, pappan är oskyldig. Pappan är inte våldsam pedofil och en fara för sitt barn. Mamman däremot är antagligen gravt störd, och dessutom farlig eftersom hon har stöd av grupper och personer som anser att det finns pedofila nätverk i Sverige vars medlemmar skyddar varandra.

Min egen ståndpunkt i frågan om det är pappan eller mamman som har rätt?

Jag har ingen.   .......

Jag vet inte vem som är skyldig.

Men så här långt i berättelsen vet jag att vare sig polis eller åklagare egentligen verkar bry sig om det. För om de kommer fram till att pappan är oskyldig måste alltså mamman vara den som orsakat skadorna. Rimligen borde hon då utredas och ställas inför rätta.

Det har heller inte skett. (Vi kommer i senare avsnitt att granska vad läkarna sagt och inte sagt i detta fall – även de som inte upptäckt några skador).

När det gäller frågan om pappan är den möjliga förövaren kan jag konstatera att det dröjer två år efter den första anmälan innan han kallas till förhör – då av Daniel Suneson.

Och när pojken kallas till förhör är det i pappans sällskap.

Det är några av de märkliga turerna i det av Suneson ledda utredningsarbetet."

Anna-fallet har mörklagts av Sveriges pedofila nätverk med Mossads mind control vapen i spetsen.