"Inside Job" Avancerad Mörkläggning

2011-12-07 10:12

SVT visade igår den mycket kända dokumentärfilmen "Inside Job", som vunnit en Oscar i denna kategori 2011. Alla som sett filmen gillar den och många tipsade mig att jag skulle se den. Men just på grund av att den vunnit en Oscar, var jag misstänksam. Detta eftersom också Al Gore fick en Oscar, som belöning för sin lögnaktiga propagandafilm om klimatförändringen. Alla som har lite vett i skallen, har numera förstått att klimatförändringarna inte är skapade av människor.

Hollywood är Illuminaternas propagandamaskin och tex. visar det sig att regissören Charles Henry Ferguson är en del av det amerikanska etablissemanget. Han var tidigare rådgivare åt Vita Huset och som medlem i  Council on Foreign Relations (CFR), frotterar han sig med tillika medlemmar som Timothy Geithner, Henry Paulson, Alan Greenspan, Paul Volcker, och Robert Zoellick, Världsbankens president. Ja, just det, samma folk som han kritiserar hårt i sin film "Inside Job". Vore jag i Fergusons kläder, skulle ha lämnat CFR under högljudd protest.

"Inside Jobs" mörkläggning, ligger i att Ferguson inte kritiserar själva finanssystemet. Ett globalt finansiellt system, som idag utgör ett gigantiskt pyramidspel, inte bara i USA utan också i den övriga världen, och något som endast nämns vid ett tillfälle i filmen. Den förtiger alltså själva kärnan i problematiken och ger ingen förklaring till pyramidspelet. Filmen ställer heller aldrig frågan, var alla dessa pengar kommer ifrån och förtiger också att FED är en privatbank, som av det amerikanska folket, tar ut en avgift för varje dollarsedel de trycker upp. Detta är totalt absurt och något som inte förekommer, varken i vår svenska Riksbank eller hos ECB.

Att finanssystemet är ett pyramidspel, beror på att alla pengar föds som skuld (lån). Detta innebär att penningmängden för räntorna inte finns. Det finns enbart penningmängden för återbetalningen av samtliga lån, då pengar föds enbart i egenskap av lån. Penningmängden för räntorna har aldrig skapats. För att komma åt nya pengar till räntebetalningarna måste skuldsatta individer, företag och länder ta nya lån. Vissa är därför alltid tvingade att delta i pyramidspelet, då detta är enda sättet att komma åt nya pengar. Detta är den värsta sorten av pyramidspel, då deltagandet inte är frivilligt.

Dessutom skall man inte tro att banken, har de pengar som lånas ut. Nej, banken skapar dem istället ur tomma intet, genom ett bokföringstrick vid själva utlåningen, då nesumman registreras in i bankens dator. Detta i sin tur, leder till en smygexpropriering på sex olika nivåer. Se närmare mitt förslag för en grundläggande finansreform: Den Vita Skolan i Nationalekonomi.

Filmen "Inside Job" rekommenderar att finansödlorna bestraffas (Gordon Gekko), vilket naturligtvis är bra, men något som inte löser grundproblemet med pyramidspelet. Detta kan bara få sin lösning, om man förbjuder andra än centralbanker att tillverka pengar, och att pengar samtidigt inte tillåts skapas i form av lån, utan endast genom engångsbetalningar, sk. arbetspengar. I ett sånt system skulle pengars bakomvarande värde, inte täckas med skuld eller guld, utan med arbete. Dessutom måste ett 100%-system införas, där privatbanker, bara tillåts låna ut så mycket pengar, som de redan innehar. Deras rätt att tillverka (trycka) pengar, måste avskaffas.

De tillgångar som smygexproprierats från folken, måste också återföras. Alla som har berikat sig på medborgarnas bekostnad, skall återbetala detta till de bestulna. Enligt all rättsordning, är nämligen pyramidspel straffbart .

Filmen "Inside Jobs" fördel, är att den tydliggör, hur den amerikanska regeringen, är underställd finansbolaget Goldman Sachs (även benämnd 'Government Sachs') och hur extremt osympatiska alla dessa finansödlor är.

 

Untitled from harisgr on Vimeo.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.