Äntligen har Margus Kurm släppt skandalbilder från Estonia via Fokus Estonia, och Sverige fördröjer nya bilder

2022-04-23 14:00

Foto med bombskador från frontskottet tagen under Jutta Rabes dyk augusti 2000

Margus Kurm var statsåklagaren i Estland som undersökte om det hade smugglats vapen på Estonia efter SVT:s avslöjanden till 10-årsdagen av Estonia-massmordet 2004.

Han samlade förra sommaren 800 000 EUR för en ny privat dykaktion på Estonias vrak i september 2021, då han hade kommit på den estniska, men framförallt den svenska staten, att skydda massmördarna systematiskt.

Han bröt dock löftet att publicera filmerna. Inte ens Juri Lina har lyckats lista ut varför även Margus Kurm börjat mörklägga Östersjöns värsta sjökatastrof i vår tid.

Jüri och jag, Henning Witte, misstänker starkt att Kurm har utsatts för hot. Men nu har han i alla fall släppt några explosiva bilder från fören till Fokus Estonia med Lars Ångström.

Den svenska Haverikommissionen vägrade filma under vatten sommaren 2021 med det lögnaktiga argumentet att sikten skulle vara för dålig. Esterna motbevisade dem direkt. Den 10 januari 2022 lovade Bäckstrand i Sverige Radio att den svenska Haverikommissionen skulle börja med sina undervattens-filminspelningar mars 2022. Nu är snart april slut och inga planer på nya filmningar offentliggjordes på kommissionens hemsida.

Tack vare Fokus Estonias insats kände mörkläggarkommissionen sig hågad att åstadkomma följande TT-inslag:

Nya undersökningar av Estonia

 

https://youtu.be/5YcHjtZPYuU

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.