Regeringen har saboterat Säpo med slarv på datalagrings-reformen

Saturday, 28 August 2021 02:02

Igår kom Expressen med en bra ledare:

Lyssna på nya Säpo-chefen, Damberg

"Kan inte Säpo dra nytta av ny teknik i dag? Nej, det kan man inte påstå. Inte ens teknik som börjar kännas gammal är inom räckhåll.

Ta datalagringen, till exempel. År 2016 släcktes den ned efter en EU-dom. Men där andra länder snabbt omarbetade sin lagstiftning, för att åter kunna ge polis och säkerhetstjänst åtkomst till datatrafik mellan exempelvis misstänkta terrorister, såsade Sverige. Det tog regeringen Löfven tre år att få ny lagstiftning om datalagring på plats. Och den var daterad redan när den trädde i kraft.

Det räcker att nynazister och IS-sympatisörer byter från vanliga sms till Imessage, Facetime eller Whatsapp för att deras kommunikation inte längre ska omfattas av reglerna för datalagring. Den typen av appar förväntades stå för 90 procent av de elektroniska kommunikationsmeddelandena år 2020, enligt en rapport från Europaparlamentet

Det är ett gigantiskt kryphål – vilket Säpo redan 2019 bad regeringen att täppa igen. Ändå dröjde det tills augusti i år innan inrikesminister Mikael Damberg ens utsåg en utredare. Denna ska redovisa sina resultat först i februari 2023.

Det är inte bara senfärdigt, det är rent ansvarslöst."

Källa,

WTV hoppas att den nya Säpo-chefen Charlotte von Essen först och främst städar upp i de egna leden och befriar Säpo från främmande makt , d v s Mossad. Sveriges Säkerhetspolis har sedan 1930-talet varit kontrollerad av främmande makt, då Gestapo, sedan CIA och sedan 1980-talet Mossad, som seglar under falsk israelisk flagga för att dölja Rothschild-kontrollen.

Det nästa viktiga städjobbet för Charlotte von Essen är att befria Sverige från mind control teknologin, under KI!